A service provided by
TU Chemnitz
supported by
IBS
and
MIOTU/Mio2
.
English
Deutsch
Español
FAQ
Help
Contact
Browser
Conversion
Advertising
Donate
About BEOLINGUS
Dictionary De - En
De - Es
De - Pt
Vocabulary trainer
Spec. subjects
Grammar
Abbreviations
Random search
Preferences
Search in
De↔En Dictionary
De→En Dictionary
En→De Dictionary
De↔En Examples
Definitions En
Synonyms De
Sayings En
Sayings De
De↔Es Dictionary
De→Es Dictionary
Es→De Dictionary
De↔Es Examples
Sayings Es
De↔Pt Dictionary
De→Pt Dictionary
Pt→De Dictionary
De↔Pt Examples
tolerant
exact
1 error
approximate
w/o phonetic transcr.
engl. phonetic transcr.
cooeing
cooeyed
cooing
cooing movement
cook
cook a lie
cook by gas
cook for
cook improperly
Search for:
ä
ö
ü
ß
203 results for
cook
Tip:
Search for more words (boolean OR):
word1, word2
Show:
All
Nouns
Verbs
German
English
etw
.
mit
einem
(
dicken
)
Überzug
versehen
;
mit
einem
cremigen
Topping
versehen
{vt}
[cook.]
to
frost
sth
.
mit
einem
Überzug
versehend
;
mit
einem
cremigen
Topping
versehend
frosting
mit
einem
Überzug
versehen
;
mit
einem
cremigen
Topping
versehen
frosted
etw
.
abbrühen
;
etw
.
brühen
;
etw
.
blanchieren
{vt}
[cook.]
to
scald
sth
.;
to
blanch
sth
.
abbrühend
;
brühend
;
blanchierend
scalding
;
blanching
abgebrüht
;
gebrüht
;
geblanchiert
scalded
;
blanched
brüht
ab
;
brüht
;
blanchiert
scalds
;
blanches
brühte
ab
;
brühte
;
blanchierte
scalded
;
blanched
(
an
der
Produktionsstätte
)
abgepackt
{vt}
[cook.]
[econ.]
pre-packed
;
pre-packaged
(on
the
site
of
production
)
abgepackte
Ware
packaged
goods
abgießen
;
umfüllen
;
dekantieren
{vt}
[cook.]
to
decant
abgießend
;
umfüllend
;
dekantierend
decanting
abgegossen
;
umgefüllt
;
dekantiert
decanted
gießt
ab
;
füllt
um
;
dekantiert
decants
goss
ab
;
füllte
um
;
dekantierte
decanted
etw
.
abknabbern
{vt}
[cook.]
to
nibble
off
↔
sth
.
abknabbernd
nibbling
off
abgeknabbert
nibbled
off
die
Ränder
abknabbern
to
nibble
around
the
edges
etw
.
abkochen
{vt}
[cook.]
to
boil
sth
.
abkochend
boiling
abgekocht
boiled
Man
muss
das
Wasser
abkochen
.
It
is
necessary
to
boil
the
water
.
etw
.
ablöschen
;
deglacieren
{vt}
[cook.]
to
deglaze
sth
.
ablöschend
;
deglacierend
deglazing
abgelöscht
;
deglaciert
deglazed
Danach
mit
etwas
Weißwein
ablöschen
und
für
weitere
10
Minuten
köcheln
lassen
.
Then
deglaze
it
with
some
white
wine
and
let
it
simmer
for
a
further
10
minutes
.
etw
. (
mit
kaltem
Wasser
)
abschrecken
(
gekochte
Eier
,
Gemüse
usw
.)
{vt}
[cook.]
to
refresh
sth
.
in
cold
water
(boiled
eggs
,
vegetables
etc
.)
abschreckend
refreshing
in
cold
water
abgeschreckt
refreshed
in
cold
water
etw
.
anbeißen
{vt}
(
das
erste
Stück
abbeißen
)
[cook.]
to
take
a
bite
of
sth
.
anbeißend
taking
a
bite
angebissen
taken
a
bite
ein
angebissenes
Stück
Obst
a
piece
of
fruit
with
a
bite
taken
out
of
it
anbraten
{vt}
[cook.]
to
roast
gently
anbratend
roasting
gently
angebraten
roasted
gently
etw
.
kurz
anbraten
;
sautieren
{vt}
[cook.]
to
sauté
sth
.;
to
saute
sth
.
kurz
anbratend
;
sautierend
sautéing
;
sauting
kurz
angebraten
;
sautiert
sautéed
;
sauted
brät
kurz
an
;
sautiert
sautées
;
sautes
briet
kurz
an
;
sautierte
sautéed
etw
.
anbräunen
;
etw
.
anbraten
{vt}
[cook.]
to
brown
sth
.
anbräunend
;
anbratend
browning
angebräunt
;
angebraten
browned
etw
.
kurz/schnell
anbraten
{vt}
[cook.]
to
sear
sth
.
kurz/schnell
anbratend
searing
kurz/schnell
angebraten
seared
etw
.
ankochen
;
vorkochen
;
halbgar
kochen
{vt}
[cook.]
to
parboil
sth
.
ankochend
;
vorkochend
;
halbgar
kochend
parboiling
angekocht
;
vorgekocht
;
halbgar
gekocht
parboiled
kocht
an
;
kocht
vor
;
kocht
halbgar
parboils
kochte
an
;
kochte
vor
;
kochte
halbgar
parboiled
etw
.
ankurbeln
;
aufpeppen
;
auf
Touren
bringen
;
in
Schwung
bringen
{vt}
to
rev
up
↔
sth
.
[fig.]
ankurbelnd
;
aufpeppend
;
auf
Touren
bringend
;
in
Schwung
bringend
revving
up
angekurbelt
;
aufgepeppt
;
auf
Touren
gebracht
;
in
Schwung
gebracht
revved
up
die
Wirtschaft
ankurbeln
the
rev
up
the
economy
ein
Gericht
aufpeppen
[cook.]
the
rev
up
a
dish
den
Stoffwechsel
in
Schwung
bringen
to
rev
up
your
metabolism
einen
Job
annehmen
{vt}
;
anheuern
(
als
)
{vi}
to
hire
(oneself)
out
(as)
[Am.]
[coll.]
Er
heuerte
als
Koch
an
.
He
hired
out
as
a
cook
.
Sie
mussten
auf
Bauernhöfen
kleine
Lohnarbeiten
annehmen
.
They
had
to
hire
themselves
out
on
the
farms
.
anrichten
{vt}
[cook.]
to
dish
;
to
dish
up
anrichtend
dishing
;
dishing
up
angerichtet
dished
;
dished
up
(
Backware
)
aufbacken
{vt}
[cook.]
to
warm
up
;
to
crisp
up
(bakery
products
)
aufbackend
warming
up
;
crisping
up
aufgebacken
warmed
up
;
crisped
up
etw
.
aufessen
{vt}
[cook.]
to
eat
up
↔
sth
.;
to
finish
sth
.
aufessend
eating
up
;
finishing
aufgegessen
eaten
up
;
finished
isst
auf
eats
up
;
finishes
aß
auf
ate
up
;
finished
alles
aufessen
to
finish
everything
on
your
plate
Er
aß
das
Brot
auf
.
He
finished
up
the
bread
.
Komm
,
iss
auf
.
So
ist
es
brav
!
Come
on
,
eat
up
.
There's
a
good
boy/girl
!
etw
. (
wieder
)
auffüllen
;
etw
.
nachfüllen
{vt}
[cook.]
to
refill
sth
.;
to
top
up
↔
sth
.
[Br.]
;
to
freshen
sth
.
[Am.]
(with
sth
.)
auffüllend
;
nachfüllend
refilling
;
topping
up
;
freshening
aufgefüllt
;
nachgefüllt
refilled
;
topped
up
;
freshened
füllt
auf
;
füllt
nach
refills
füllte
auf
;
füllte
nach
refilled
die
halbvolle
Tasse
Kaffee
mit
Milch
auffüllen
to
top
up
/
freshen
the
half
cup
of
coffee
with
milk
Füll
noch
Öl
nach
,
bevor
du
aufbrichst
.
Top
the
car
up
with
oil
before
you
set
off
.
etw
.
aufschäumen
{vt}
(
Getränk
)
[cook.]
to
froth
(up) ↔
sth
. (a
drink
)
aufschäumend
frothing
aufgeschäumt
frothed
Milch
aufschäumen
to
froth
(up)
milk
etw
.
cremig
aufschlagen
;
cremig
schlagen
;
schaumig
schlagen
;
schaumig
rühren
{vt}
[cook.]
to
cream
sth
.;
to
beat
sth
.
to
a
froth
;
to
beat
sth
.
until
frothy
cremig
aufschlagend
;
cremig
schlagend
;
schaumig
schlagend
;
schaumig
rührend
creaming
;
beating
to
a
froth
;
beating
until
frothy
cremig
aufgeschlagen
;
cremig
geschlagen
;
schaumig
geschlagen
;
schaumig
gerührt
creamed
;
beaten/beat
to
a
froth
;
beaten/beat
until
frothy
etw
.
aufstreichen
{vt}
(
auf
etw
.)
[cook.]
to
spread
sth
. (on
sth
.)
aufstreichend
spreading
aufgestrichen
spread
Butter
aufs
Brot
streichen
to
spread
butter
on
the
bread
Lebensmittel
auftauen
;
auftauen
lassen
;
entfrosten
{vt}
[cook.]
to
defrost
food
auftauend
;
entfrostend
defrosting
aufgetaut
;
entfrostet
defrosted
das
Fleisch
langsam
auftauen
lassen
to
defrost
the
meat
slowly
jdm
.
etw
.
auftischen
;
jdn
.
hervorragend
mit
etw
.
bewirten
{v}
[cook]
to
regale
sb
.
with
sth
.
auftischend
;
hervorragend
bewirtend
regaling
aufgetischt
;
hervorragend
bewirtet
regaled
Der
Chefkoch
verwöhnte
uns
mit
einem
fantastischen
viergängigen
Menü
.
The
chef
regaled
us
with
a
fantastic
four-course
meal
.
aus
sein
;
alle
sein
[Dt.]
;
fertig
sein
[Schw.]
{vi}
(
Gericht
auf
der
Speisekarte
,
das
nicht
mehr
vorrätig
ist
)
[cook.]
to
be
off
[Br.]
;
we
are
out
of
sth
.
[Am.]
(menu
item
that
is
no
longer
served
)
Ente
ist
leider
(
schon
)
aus
.
Sorry
,
the
duck
is
off
.
[Br.]
;
Sorry
,
we're
out
of
the
duck
.
[Am.]
ausbacken
;
in
Fett
backen
{vt}
[cook.]
to
fry
ausbackend
;
in
Fett
backend
frying
ausgebacken
;
in
Fett
gebacken
fried
ausbacken
;
zu
Ende
backen
{vt}
[cook.]
to
bake
long
enough
ausbackend
;
zu
Ende
backend
baking
long
enough
ausgebacken
;
zu
Ende
gebacken
baked
long
enough
Fleisch
ausbeinen
;
vom
Fleisch
die
Knochen
entfernen
{vt}
[cook.]
to
bone
meat
;
to
remove
the
bones
from
meat
Fleisch
ausbeinend
;
vom
Fleisch
die
Knochen
entfernend
boning
meat
;
removing
the
bones
from
meat
Fleisch
ausgebeint
;
vom
Fleisch
die
Knochen
entfernt
boned
meat
;
removed
the
bones
from
meat
Speck
auslassen
{vt}
[cook.]
to
render
bacon
Speck
auslassend
rendering
bacon
Speck
ausgelassen
rendered
bacon
(
Butter
)
auslassen
{vt}
[cook.]
to
melt
(butter)
auslassend
melting
ausgelassen
melted
ausreifen
;
reifen
;
ablagern
{vi}
(
durch
Altern
besser
werden
)
[agr.]
[cook.]
to
mature
;
to
age
ausreifend
;
reifend
;
ablagernd
maturing
;
aging
ausgereift
;
gereift
;
abgelagert
matured
;
aged
abgelagertes
Fleisch
aged
meat
etw
.
ausrollen
;
auswellen
[BW];
auswalken
[Bayr.]
[Ös.]
;
auswallen
[Schw.]
{vt}
[cook.]
to
flatten
sth
.;
to
roll
sth
.
out
ausrollen
;
auswellend
;
auswalkend
;
auswallend
flattending
;
rolling
flat
ausgerollt
;
ausgewellt
;
ausgewalkt
;
ausgewallt
flattened
;
rolled
flat
etw
. (
im
Backofen
)
backen
{vt}
[cook.]
to
bake
sth
.
backend
baking
gebacken
baked
ich
backe
I
bake
du
bäckst
you
bake
er/sie
bäckt
he/she
bakes
ich/er/sie
backte
;
ich/er/sie
buk
I/he/she
baked
er/sie
hat/hatte
gebacken
he/she
has/had
baked
nicht
gebacken
unbaked
frisch
gebacken
;
frischgebacken
freshly-baked
selbst
gebacken
;
hausbacken
[veraltet]
home-made
jdn
. (
bei
Tisch
)
bedienen
;
jdm
.
aufwarten
[veraltet]
{vi}
[cook.]
to
serve
sb
.;
to
wait
on
sb
.
bedienend
;
aufwartend
serving
;
waiting
bedient
;
aufgewartet
served
;
waited
etw
.
behutsam/gefühlvoll/vorsichtig
aus
einer
Sache
herausholen
/
in
eine
Sache
hineinbugsieren
{vt}
to
coax
sth
.
out
of/from
sth
.;
to
coax
sth
.
into
sth
.
einem
Instrument
Töne
entlocken
to
coax
sounds
out
of
an
instrument
aus
trockenem
Gras
und
Zweigen
ein
kleines
Feuer
entfachen
to
coax
a
fire
out
of
some
dry
grass
and
twigs
das
Ei
vorsichtig
ins
Wasser
gleiten
lassen
[cook.]
to
coax
the
egg
into
the
water
etw
. (
einer
Sache
)
beimengen
;
beigeben
; (
zu
etw
.)
dazugeben
{vt}
[cook.]
[chem.]
to
add
sth
. (to
sth
.)
beimengend
;
beigebend
;
dazugebend
adding
beigemengt
;
beigegeben
;
dazugegeben
added
A
mit
B
versetzen
[chem.]
to
add
B
to
A
Dann
Mehl
und
Backpulver
dazugeben/zugeben
. (
Kochrezept
)
Then
add
flour
and
baking
powder
. (recipe)
beizen
{vt}
[cook.]
to
marinate
beizend
marinating
gebeizt
marinated
Essen
bestellen
;
bestellen
{v}
[cook.]
to
order
a
meal
;
to
order
Essen
bestellend
;
bestellend
ordering
a
meal
;
ordering
Essen
bestellt
;
bestellt
ordered
a
meal
;
ordered
noch
ein
Glas
Soda
Zitron
bestellen
to
order
another
glass
of
soda
and
lime
Wir
setzten
uns
und
bestellen
das/unser
Essen
.
We
sat
down
and
ordered
a
meal
.
Ich
hab
schon
bestellt
.
I've
already
ordered
.
Können
wir
bestellen
? (
Frage
an
die
Tischrunde
)
Are
you
ready
to
order
?
sich
etwas
(
zu
Essen
nach
Hause/ins
Büro
)
bestellen
{v}
[cook.]
to
order
in
↔
sth
.
sich
etwas
aufs
Zimmer
bestellen
to
order
sth
.
in
the
room
etw
.
mit
etw
.
bestreuen
;
bestäuben
{vt}
[cook.]
to
powder
;
to
dust
sth
.
with
sth
.
bestreuend
;
bestäubend
powdering
;
dusting
bestreut
;
bestäubt
powdered
;
dusted
bestreut
;
bestäubt
powders
;
dusts
bestreute
;
bestäubte
powdered
;
dusted
etw
.
mit
Zucker
bestreuen
;
überzuckern
;
verzuckern
[Dt.]
{vt}
[cook.]
to
sugar-coat
sth
.;
to
sugar
sth
.
mit
Zucker
bestreuend
;
überzuckernd
;
verzuckernd
sugar-coating
;
sugaring
mit
Zucker
bestreut
;
überzuckert
;
verzuckert
sugar-coated
;
sugared
eine
Veranstaltung
kulinarisch
betreuen
{vt}
;
bei
einer
Veranstaltung
für
Essen
und
Trinken
sorgen
;
das
Catering
übernehmen/machen
[ugs.]
{vi}
[cook.]
to
cater
for
an
event
;
to
cater
at
an
event
;
to
cater
an
event
[Am.]
Meine
Mutter
half
mir
,
die
Gäste
kulinarisch
zu
versorgen
.
My
mother
helped
to
cater
for
the
party
.
Wir
übernehmen
oft
die
kulinarische
Betreuung
bei
lokalen
Veranstaltungen
.
We
often
cater
at
local
events
.
Der
Empfang
wurde
von
einem
Restaurant
in
der
Umgebung
kulinarisch
betreut
.
A
local
restaurant
catered
the
reception
.
[Am.]
Bei
der
Preisverleihung
ist/wird
auch
für
Essen
und
Trinken
gesorgt
.
The
awards
ceremony
will
be
a
catered
event/affair
.
braten
{vt}
(
in
der
Pfanne
)
[cook.]
to
fry
bratend
frying
gebraten
fried
du
brätst
you
fry
er/sie
brät
he/she
fries
ich/er/sie
briet
I/he/she
fried
er/sie
hat/hatte
gebraten
he/she
has/had
fried
durchbraten
to
fry
sth
.
until
it
is
well-done
ein
Ei
einseitig
braten
to
fry
an
egg
sunny
side
up
[Am.]
braten
;
rösten
{vt}
(
mit
Fett
;
im
Backofen
)
[cook.]
to
roast
bratend
;
röstend
roasting
gebraten
;
geröstet
roasted
braten
{vt}
(
ohne
Fett
)
[cook.]
to
bake
bratend
baking
gebraten
baked
(
einen
Branntwein
)
brennen
{vt}
[ugs.]
[cook.]
to
distil
[Br.]
;
to
distill
[Am.]
(a
spirit
)
brennend
distilling
gebrannt
distilled
etw
schwarz
/
illegal
brennen
to
moonshine
sth
.
[Am.]
brutzeln
;
zischen
;
aufzischen
{vi}
(
Lebensmittel
beim
Braten
oder
Kochen
)
[cook.]
to
sizzle
(of
food
making
a
hissing
sound
when
being
fried
or
cook
ed
)
brutzelnd
;
zischend
;
aufzischend
sizzling
gebrutzelt
;
gezischt
;
aufgezischt
sizzled
brutzeln
{vi}
(
in
der
Pfanne
)
[cook.]
to
sputter
(in a
frying
pan
)
brutzelnd
sputtering
gebrutzelt
sputtered
etw
.
darüberstreuen
;
drüberstreuen
{vt}
[cook.]
to
sprinkle
sth
.
over
;
to
sprinkle
with
sth
.
darüberstreuend
;
drüberstreuend
sprinkling
over
darübergestreut
;
drübergestreut
sprinkled
over
Geriebenen
Käse
drüberstreuen
. (
Kochrezept
)
Sprinkle
over
grated
cheese
.;
Sprinkle
with
grated
cheese
. (recipe)
More results
Search further for "cook":
Example sentences
|
Synonyms / explanations
|
Proverbs, aphorisms, quotations
|
Wikipedia
|
Google: Web search
No guarantee of accuracy or completeness!
©TU Chemnitz, 2006-2024
Your feedback:
Your e-mail address for an answer:
Imprint
-
Privacy
[de]
Ad partners