DEEn Dictionary De - En
DeEs De - Es
DePt De - Pt
 Vocabulary trainer

Spec. subjects Grammar Abbreviations Random search Preferences
Search in Sprachauswahl
Search for:
Mini search box
 

22 results for Bakteriums
Tip: In most browsers you can just hit the return key instead of clicking on the search button.

 German  English

Unter den ausgewählten "50 Besten" reichte das Spektrum der Beiträge von endoskopischen Operationsaufnahmen (Christina Lissmann) bis hin zu einer Animation des Bakteriums Heliobacter (Andrew Kötting). [G] Among the selected '50 Best' contributions, the spectrum ranged from photographs of endoscopic operations (Christina Lissmann) to an animated graphic of the bacterium Heliobacter (Andrew Kötting).

3,2 × 109KBE/g Zusatzstoff (1,6 × 109KBE/g jedes Bakteriums) [EU] 3,2 × 109 CFU/g additive (1,6 × 109 CFU/g additive of each bacterium)

Bacillus subtilis DSM 5750 mit mindestens 3,2 × 109 KBE/g Zusatzstoff (1,6 × 109 jedes Bakteriums) [EU] Bacillus subtilis DSM 5750 containing a minimum of 3,2 × 109 CFU/g additive (1,6 × 109 of each bacterium)

befriedigend, wenn alle gemessenen Werte auf Nichtvorhandensein des Bakteriums hinweisen [EU] satisfactory, if all the values observed indicate the absence of the bacterium

Darüber hinaus weist die EFSA darauf hin, dass ihr Wissenschaftliches Gremium für Biologische Gefahren, wie auch der SCF, folgende Auffassung vertreten hat: Bei vielen Erzeugnissen dürften zwischen 50 mg und 100 mg an zugesetzten Nitriten pro Kilogramm Fleischerzeugnis genügen; bei anderen Erzeugnissen, insbesondere solchen mit niedrigem Salzgehalt und langer Haltbarkeitsdauer, müssen zwischen 50 mg/kg und 150 mg/kg zugesetzt werden, damit die Vermehrung des Bakteriums Clostridium botulinum gehemmt wird. [EU] EFSA also refers to the fact that its Scientific Panel on Biological Hazards agreed with the view of the Scientific Committee for Food (SCF) that 50-100 mg added nitrite per kg of meat products may suffice for many products and in other products, especially those with a low salt content and having a prolonged shelf life, addition of between 50-150 mg/kg nitrite is necessary to inhibit growth of C. botulinum.

Der Antrag betrifft die Zulassung einer Zubereitung von getrockneten, sterilisierten Zellen des an roten Carotinoiden reichen Bakteriums Paracoccus carotinifaciens (NITE SD 00017) als Futtermittelzusatzstoff für Lachse und Forellen, die zur Zusatzstoffkategorie der "sensorischen Zusatzstoffe" zählt. [EU] The application concerns authorisation of preparation of dried killed cells of red carotenoid-rich bacterium Paracoccus carotinifaciens (NITE SD 00017) as a feed additive for salmon and trout, to be classified in the additive category 'sensory additives'.

(d. h. mindestens 1 × 108 KBE/g jedes Bakteriums) [EU] (i.e. a minimum of 1 × 108 CFU/g of each bacterium)

Die Europäische Behörde für Lebensmittelsicherheit ("die Behörde") kam in ihrem Gutachten vom 18. September 2007 zu dem Schluss, dass die Zubereitung von getrockneten, sterilisierten Zellen des an roten Carotinoiden reichen Bakteriums Paracoccus carotinifaciens (NITE SD 00017) keine schädliche Wirkung auf die Gesundheit von Mensch oder Tier oder auf die Umwelt hat und dass sie die Merkmale tierischer Erzeugnisse positiv beeinflusst. [EU] The European Food Safety Authority (the Authority) concluded in its opinion of 18 September 2007 that that preparation of dried killed cells of red carotenoid-rich bacterium Paracoccus carotinifaciens (NITE SD 00017) does not have an adverse effect on animal health, human health or the environment and that it favourably affects the characteristics of animal products [2].

Dieser Puffer wird für die Extraktion des Bakteriums aus Pflanzengewebe durch Homogenisierung oder Schütteln verwendet. [EU] This buffer is used for extraction of the bacterium from plant tissues by homogenisation or shaking.

Die zuständigen Behörden der Mitgliedstaaten sollten auf Einzelhandelsebene, vorzugsweise in Supermärkten, Proben dieser Erzeugnisse entnehmen und diese auf das Vorhandensein von Listeria monocytogenes untersuchen sowie eine Auszählung des Bakteriums vornehmen. [EU] The competent authorities of the Member States should take samples of those products at retail level, preferably in supermarkets, with a view to testing for the presence and enumeration of Listeria monocytogenes at the same time.

Es führt aus, dass sich unter Berücksichtigung der Empfehlungen, die die wissenschaftlichen Gremien der Gemeinschaft ausgesprochen haben, die Vermehrung des Bakteriums Clostridium botulinum hemmen ließe, wenn Höchstwerte zwischen 50 mg/kg und 150 mg/kg festgelegt und die Höchstwerte für einzelne Kategorien von Fleischerzeugnissen je nach wissenschaftlich nachgewiesenem Bedarf bestimmt würden. [EU] It contends that, in light of the advice given by the Community scientific bodies, the inhibition of growth of Clostridium botulinum could be achieved by keeping the limits within the range of 50-150 mg/kg nitrite and specifying the limits for categories of meat products depending on the scientifically based needs.

Ferner stimmte das Wissenschaftliche Gremium für Biologische Gefahren dem Standpunkt des SCF zu, dass bei vielen Erzeugnissen zwischen 50 mg und 100 mg an zugesetzten Nitriten pro Kilogramm Fleischerzeugnis genügen und bei anderen Erzeugnissen, insbesondere solchen mit niedrigem Salzgehalt und langer Haltbarkeitsdauer, zwischen 50 mg/kg und 150 mg/kg zugesetzt werden müssen, um die Vermehrung des Bakteriums Clostridium botulinum zu hemmen. [EU] Moreover, the Scientific Panel on Biological Hazards agreed with the view of the Scientific Committee for Food (SCF) that 50-100 mg added nitrite per kg of meat products may suffice for many products and in other products, especially those with a low salt content and having a prolonged shelf-life, addition of between 50-150 mg/kg nitrite is necessary to inhibit growth of C. botulinum.

Frankreich weist darauf hin, dass Nitrite äußerst wirksame Hemmstoffe gegen die Vermehrung bestimmter Bakterien, einschließlich des Bakteriums Clostridium botulinum, sind und daher eine herausragende Rolle in der Verhütung von Lebensmittelvergiftungen spielen; ferner gebe es im Hinblick auf Fleischerzeugnisse keine Alternative. [EU] France stresses that nitrites are a powerful inhibitor against the proliferation of certain bacteria, including Clostridium botulinum and, therefore, significant in the prevention of food poisoning and that there is no alternative in relation to meat products.

Mischung aus Bacillus licheniformis DSM 5749 und Bacillus subtilis DSM 5750 mit mindestens 3,2 × 109 KBE/g Zusatzstoff (1,6 × 109 jedes Bakteriums) [EU] Mixture of Bacillus licheniformis DSM 5749 and Bacillus subtilis DSM 5750 containing a minimum of 3,2 × 109 CFU/g additive (1,6 × 109 of each bacterium)

Mischung aus Bacillus licheniformis und Bacillus subtilis mit mindestens 3,2 × 109 KBE/g Zusatzstoff (1,6 × 109 jedes Bakteriums) [EU] Mixture of Bacillus licheniformis and Bacillus subtilis containing a minimum of 3,2 × 109 CFU/g additive (1,6 × 109 of each bacterium)

Mischung aus Bacillus licheniformis und Bacillus subtilis mit mindestens 3,2 × 109 KBE/g Zusatzstoff (1,6 × 109 jedes Bakteriums/g) [EU] Mixture of Bacillus licheniformis and Bacillus subtilis containing a minimum of 3,2 × 109 CFU/g additive (1,6 × 109 of each bacterium)

Mischung von Bacillus licheniformis und Bacillus subtilis mit einem Mindestgehalt von 3,2 × 109 KBE/g des Zusatzstoffs (1,6 × 109 KBE/g jedes Bakteriums) [EU] 3,2 × 109 CFU/g additive (1,6 × 109 CFU/g additive of each bacterium)

Probenextrakt, der zuvor mit negativem Ergebnis auf R. solanacearum getestet wurde, und die Suspension eines nicht kreuzreagierenden Bakteriums in phosphatgepufferter Kochsalzlösung (PBS) als Negativkontrollen einbeziehen. [EU] Include a sample extract that previously tested negative for R. solanacearum and a suspension of a non-cross reacting bacterium in phosphate buffered saline (PBS) as negative controls.

Pufferkontrollen, die zum Extrahieren des Bakteriums und der DNA aus der Probe verwendet werden [EU] Buffer controls used for extracting the bacterium and the DNA from the sample

Seit vielen Jahrzehnten kommen Nitrite in Fleischerzeugnissen zum Einsatz, damit zum Beispiel - in Kombination mit anderen Faktoren - die Konservierung und mikrobiologische Sicherheit von Fleischerzeugnissen, insbesondere von gepökelten Fleischerzeugnissen, gewährleistet wird; u. a. wird die Vermehrung des Bakteriums Clostridium botulinum gehemmt, das lebensbedrohlichen Botulismus verursacht. [EU] Nitrites have been used in meat products for many decades, inter alia, to secure, in conjunction with other factors, the preservation and microbiological safety of meat products, in particular cured meat products, inhibiting, amongst other things, the multiplication of Clostridium botulinum, the bacteria responsible for life-threatening botulism.

More results >>>

The example sentences [G] were kindly provided by the Goethe Institute.
Sentences marked by [EU] derived from DGT Multilingual Translation Memory. The European Commission retains ownership of the copyright in the original data.
No guarantee of accuracy or completeness!
©TU Chemnitz, 2006-2024
Your feedback:
Ad partners