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Der Nachweis der relevanten Salmonella-Serotypen erfolgt gemäß der Norm "Mikrobiologie von Lebensmitteln und Futtermitteln - Horizontales Verfahren zum Nachweis von Salmonella spp. [EU] The detection of the relevant Salmonella serotypes shall be carried out according to Amendment 1 of EN/ISO 6579-2002/Amd1:2007. 'Microbiology of food and animal feeding stuffs ; Horizontal method for the detection of Salmonella spp.

Der Nachweis von Listeria monocytogenes erfolgt gemäß der geänderten Fassung der Norm EN ISO 11290-1:1996 "Mikrobiologie von Lebensmitteln und Futtermitteln - Horizontales Verfahren für den Nachweis und die Zählung von Listeria monocytogenes - Teil 1: Nachweisverfahren". [EU] Detection of Listeria monocytogenes shall be performed according to the amended version of EN ISO 11290-1:1996 'Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for the detection and enumeration of Listeria monocytogenes - Part 1: Detection method'.

Der Nachweis von Salmonella spp. erfolgt gemäß der Norm "Mikrobiologie von Lebensmitteln und Futtermitteln ; Horizontales Verfahren zum Nachweis von Salmonella spp. ; Änderung 1: Anhang D: Nachweis von Salmonella spp. in Tierkot und in Umgebungsproben aus der Primärproduktion" (EN ISO 6579:2002+A1:2007) der Internationalen Organisation für Normung. [EU] The detection of Salmonella spp. shall be carried out according to Amendment 1 of EN/ISO 6579 "Microbiology of food and animal feeding stuffs ; Horizontal method for the detection of Salmonella spp. ; Amendment 1: Annex D: Detection of Salmonella spp. in animal faeces and in environmental samples from the primary production stage" of the International Organization for Standardization.

Der Nachweis von Salmonella spp. erfolgt gemäß ISO 6579-2002 (E) "Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for the detection of Salmonella spp.". [EU] The detection of Salmonella spp. shall be done according to ISO 6579-2002 (E). 'Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for the detection of Salmonella spp.'

Der quantitative Nachweis von Campylobacter spp. erfolgt gemäß ISO/TS 10272-2:2006 "Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for detection and enumeration of Campylobacter spp., Part 2: Colony-count technique". [EU] The quantitative detection of Campylobacter spp. shall be carried out according to ISO/TS 10272-2:2006 'Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for detection and enumeration of Campylobacter spp. Part 2: Colony-count technique'.

Die Auszählung von Listeria monocytogenes erfolgt gemäß der Norm EN ISO 11290-2:1998 "Mikrobiologie von Lebensmitteln und Futtermitteln - Horizontales Verfahren für den Nachweis und die Zählung von Listeria monocytogenes - Teil 2: Zählverfahren" und ihrer Änderung EN ISO 11290-2:1998/AMD 1:2004 - "Veränderung des Zählmediums". [EU] The enumeration of Listeria monocytogenes shall be performed according to EN ISO 11290-2:1998 'Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for the detection and enumeration of Listeria monocytogenes - Part 2: Enumeration method' and its modification EN ISO 11290-2:1998/Amd 1:2004 'Modification of the enumeration medium'.

Die Bestimmung der Wasseraktivität (aw) der Probe erfolgt gemäß der Norm EN ISO 21807:2004 "Mikrobiologie von Lebensmitteln und Futtermitteln - Horizontales Verfahren zur Bestimmung der Wasseraktivität". [EU] The determination of the water activity (aw) of the sample shall be performed according to EN ISO 21807:2004 'Microbiology of food and animal feeding stuffs - Determination of water activity'.

Die internationale Norm EN ISO 6579 stellt das horizontale Verfahren zum Nachweis von Salmonella spp. in Lebens- und Futtermitteln dar. [EU] The international standard EN/ISO 6579 is the horizontal method for the detection of Salmonella spp. in food and animal feeding stuffs.

Die Richtlinie 71/250/EWG der Kommission vom 15. Juni 1971 zur Festlegung gemeinschaftlicher Analysemethoden für die amtliche Untersuchung von Futtermitteln enthält Bestimmungen über die Angabe von Ergebnissen. [EU] Commission Directive 71/250/EEC of 15 June 1971 establishing Community methods of analysis for the official control of feeding-stuffs [2] includes provisions concerning the expression of results.

Dieses Ausplattieren muss gemäß der Norm EN ISO 7218:2007 "Mikrobiologie von Lebensmitteln und Futtermitteln - Allgemeine Anforderungen und Leitlinien für mikrobiologische Untersuchungen" einfach durchgeführt werden [EU] This plating must be performed in single as provided in ISO 7218:2007 'Microbiology of food and animal feeding stuffs - General requirements and guidance for microbiological examinations'.

Diese Untersuchungen sind stets durchzuführen, es sei denn, es kann begründet werden, dass auf den Pflanzen/Pflanzenerzeugnissen, die als Lebens- oder Futtermittel verwendet werden, keine Rückstände verbleiben. [EU] These studies must always be performed unless it can be justified that no residues will remain on plants/plant products which are used as food or feeding stuffs.

Diese Untersuchungen sind stets durchzuführen, wenn das Pflanzenschutzmittel bei Pflanzen/Pflanzenerzeugnissen angewandt wird, die als Lebens- oder Futtermittel verwendet werden, oder wenn Rückstände aus dem Boden oder aus anderen Substraten von diesen Pflanzen aufgenommen werden können, es sei denn, eine Extrapolation entsprechender Daten von einer anderen Kultur ist möglich. [EU] Circumstances in which required These studies must always be performed where the plant protection product will be applied to plants/plant products which are used as food or feeding stuffs or where residues from soil or other substrates can be taken up by such plants except where extrapolation from adequate data on another crop is possible.

Die Verordnung (EG) Nr. 852/2004 des Europäischen Parlaments und des Rates vom 29. April 2004 über Lebensmittelhygiene enthält allgemeine Lebensmittelhygienevorschriften. [EU] Regulation (EC) No 852/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 on the hygiene of foodstuffs [2] lays down general rules on the hygiene of food stuffs.

die Verwendung des Beistoffes in Lebensmitteln, Futtermitteln, Arzneimitteln oder Körperpflegemitteln nach dem EU-Recht zugelassen ist oder wenn [EU] the use of the co-formulant is permitted in food, animal feeding stuffs, medicines or cosmetics in accordance with EU legislation, or

die zur Herstellung von Mischfuttermitteln verwendeten Magermilchmengen, für die während des betreffenden Monats Beihilfen beantragt wurden [EU] the quantities of skimmed milk used in the manufacture of compound feeding stuffs covered by aid applications submitted during the month concerned

die zur Herstellung von Mischfuttermitteln verwendeten Magermilchpulvermengen, für die während des betreffenden Monats Beihilfen beantragt wurden. [EU] the quantities of skimmed-milk powder used in the manufacture of compound feeding stuffs covered by aid applications submitted during the month concerned.

EN ISO 6579: Mikrobiologie von Lebensmitteln und Futtermitteln ; Horizontales Verfahren zum Nachweis von Salmonella spp. [EU] EN/ISO 6579: Microbiology of food and animal feeding stuffs ; Horizontal method for the detection of Salmonella spp

Erscheinen Rückstände des Wirkstoffs für einen signifikanten Zeitraum auf den Futtermitteln oder werden nach der Behandlung von zur Lebensmittelerzeugung genutzten Tieren oder von deren Umfeld (z. B. bei direkter Behandlung von Tieren oder indirekter Behandlung von Ställen oder Bereichen, in denen sich Tiere aufhalten) Rückstände in Lebensmitteln tierischen Ursprungs gefunden, so werden Fütterungs- und Metabolismusuntersuchungen an Nutztieren verlangt, um die Bewertung der Rückstände in Lebensmitteln tierischer Herkunft zu ermöglichen. [EU] If residues of the active substance occur in or on feeding stuffs for a significant period of time or are found in food of animal origin after treatment on or around food-producing animals (e.g. direct treatment on animals or indirect treatment of animal houses or surroundings) then feeding and metabolism studies in livestock shall be required to permit evaluation of residues in food of animal origin

Für die Verdünnung von Käse kann statt gepuffertem Peptonwasser eine Natriumcitratlösung nach Maßgabe der Norm EN ISO 6887-5 "Mikrobiologie von Lebensmitteln und Futtermitteln - Vorbereitung von Untersuchungsproben und Herstellung von Erstverdünnungen und von Dezimalverdünnungen für mikrobiologische Untersuchungen - Teil 5: Spezifische Regeln für die Vorbereitung von Milch und Milcherzeugnissen" verwendet werden. [EU] For the dilution of cheese, a sodium citrate solution, as described in EN ISO 6887-5 'Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination - Part 5: Specific rules for the preparation of milk and milk products' may be used instead of buffered peptone water.

Für die Verdünnung von Käse wird eine Natriumcitratlösung nach Maßgabe der Norm EN ISO 6887-5 "Mikrobiologie von Lebensmitteln und Futtermitteln - Vorbereitung von Untersuchungsproben und Herstellung von Erstverdünnungen und von Dezimalverdünnungen für mikrobiologische Untersuchungen - Teil 5: Spezifische Regeln für die Vorbereitung von Milch und Milcherzeugnissen" verwendet. [EU] For the dilution of cheese, a sodium citrate solution, as described in EN ISO 6887-5 'Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination - Part 5: Specific rules for the preparation of milk and milk products' shall be used.

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