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De↔Pt Examples
tolerant
exact
1 error
approximate
w/o phonetic transcr.
engl. phonetic transcr.
logwoods
logy
loimological
loimology
loin
loin cloth
loin cloths
loin of beef
loin of pork
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ä
ö
ü
ß
13
similar
results for
loin
Tip:
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German
English
Das
Gewicht
des
Muskelfleischs
in
den
genannten
vier
wichtigsten
Teilstücken
(
Schulter
,
Kotelettstrang
,
Schinken
und
Bauch
)
wird
berechnet
,
indem
man
das
Gesamtgewicht
des
Nicht-Muskelfleischanteils
der
vier
Teilstücke
vom
Gesamtgewicht
der
Teilstücke
vor
ihrer
Zerlegung
abzieht
. [EU]
The
weight
of
the
lean
in
the
four
major
cuts
(shoulder,
loin
,
ham
and
belly
)
will
be
calculated
by
subtracting
the
total
of
the
non-lean
elements
of
the
four
cuts
from
the
total
weight
of
the
cuts
before
dissection
.
Das
untere
Brett
der
Rückenlehne
ist
in
der
Gegend
des
Sitzbeins
(A)
und
der
Lenden
(B)
gelenkig
angeschlossen
,
das
Gelenk
(B)
muss
ebenfalls
höhenverstellbar
sein
(
siehe
Abbildung
2). [EU]
The
lower
backrest
board
shall
be
jointed
in
the
region
of
the
ischium
humps
(A)
and
loin
(B),
the
joint
(B)
being
adjustable
in
height
(see
figure
2).
Der
Kotelettstrang
wird
vom
unteren
Teil
des
halben
Tierkörpers
kurz
unterhalb
der
Wirbelsäule
getrennt
[EU]
The
loin
is
separated
from
the
lower
part
of
the
half-carcase
by
a
cut
just
below
the
vertebral
column
Der
obere
(
dorsale
)
Teil
des
Vorderteils
(
Nacken
oder
Kamm
),
auch
mit
Schulterblatt
und
der
diesem
anhaftenden
Muskulatur
,
gilt
als
Teil
des
Kotelettstrangs
,
wenn
er
vom
unteren
(
ventralen
)
Teil
des
Vorderteils
höchstens
kurz
unterhalb
der
Wirbelsäule
getrennt
wurde
[EU]
The
upper
(dorsal)
part
of
the
fore-end
,
whether
or
not
containing
the
blade-bone
and
attached
muscles
(neck-end
in
fresh
or
collar
in
salted
condition
),
is
considered
a
cut
of
the
loin
,
when
it
is
separated
from
the
lower
(ventral)
part
of
the
fore-end
,
at
most
by
a
cut
just
below
the
vertebral
column
Durch
Trennschnitt
zwischen
dem
letzten
Lenden-
und
dem
ersten
Kreuzbeinwirbel
und
durch
Freilegen
des
vorderen
Rands
des
Beckenknochens
von
der
Lende
lösen
. [EU]
Separate
from
the
loin
by
a
cut
between
the
last
lumbar
and
first
sacral
vertebrae
,
clearing
the
anterior
edge
of
the
pelvic
bone
.
Erfolgt
eine
Teilzerlegung
,
so
stützt
sich
die
Berechnung
des
Muskelfleischanteils
auf
die
Zerlegung
der
vier
wichtigsten
Teilstücke
(
Schulter
,
Kotelettstrang
,
Schinken
und
Bauch
). [EU]
Where
partial
dissection
is
carried
out
,
the
prediction
of
the
lean
meat
percentage
is
based
on
the
dissection
of
the
four
major
cuts
(shoulder,
loin
,
ham
and
belly
).
Gewicht
des
Filets
+
Gewicht
der
zerlegten
Teilstücke
[EU]
Weight
of
tender
loin
+
weight
of
dissected
cuts
M
Dicke
des
Lendenmuskels
in
Millimetern
,
gemessen
auf
der
Mittellinie
des
Schlachtkörpers
als
kürzeste
Verbindung
des
vorderen
(
cranialen
)
Endes
des
Musculus
gluteus
medius
zur
oberen
(
dorsalen
)
Kante
des
Wirbelkanals
[EU]
M
thickness
of
the
loin
muscle
in
millimetres
,
measured
on
the
slaughter
line
of
the
carcass
as
the
shortest
connection
of
the
front
(cranial)
end
of
the
musculus
gluteus
medius
to
the
upper
(dorsal)
edge
of
the
spinal
canal
,
Rezeptur
und
Zutaten:
Für
die
Herstellung
von
"Soprèssa
Vicentina"
werden
ausgewählte
Schlachtkörperhälften
und
davon
nur
die
besten
Teile
wie
Schinken
,
Nacken
,
Schulter
,
Bauchfleisch
,
Halsfett
und
Lende
verwendet
. [EU]
Recipe
and
ingredients:
the
production
of
'Soprèssa
Vicentina'
uses
all
the
most
valuable
parts
of
the
selected
half-carcase
,
such
as
the
leg
,
neck
,
shoulder
,
belly
,
neck
fat
and
loin
.
y = 0,89 ×
100
×
Gewicht
des
Filets
+
Gewicht
des
Muskelfleischs
(
einschließlich
Bindegewebe
)
von
Schulter
,
Kotelettstrang
,
Schinken
und
Bauch
[EU]
y = 0,89 ×
100
×
Weight
of
tender
loin
+
weight
of
lean
(fascia
included
)
in
shoulder
,
loin
,
ham
and
belly
Y = 0,89 ×
100
Gewicht
des
Filets
+
Gewicht
des
Muskelfleisches
von
Schulter
,
Kotelettstrang
,
Schinken
und
Bauch
[EU]
Y = 0,89 ×
100
weight
of
tender
loin
+
weight
of
lean
meat
in
the
shoulder
,
loin
,
ham
and
belly
Zerlegen:
Filet
in
einem
Stück
durch
Lösen
des
Filetkopfes
vom
Hüftknochen
(
Illium
)
und
des
Mittel-
und
Endstücks
von
den
Lendenwirbeln
entfernen
. [EU]
Cutting:
remove
entire
length
of
fillet
by
freeing
the
head
(butt
end
)
from
the
hip
bone
(ilium)
and
by
tracing
along
the
fillet
adjacent
to
the
vertebrae
,
thereby
freeing
the
fillet
from
the
loin
.
Zu
dieser
Unterposition
gehören
auch
Teile
von
"middles"
,
die
Gewebe
des
Kotelettstrangs
und
des
Bauches
entsprechend
dem
natürlichen
Verhältnis
in
den
vollständigen
"middles"
enthalten
. [EU]
The
subheading
also
includes
cuts
of
middles
containing
tissue
of
loin
and
belly
in
natural
proportion
to
the
entire
middles
.
The example sentences [G] were kindly provided by the
Goethe Institute
.
Sentences marked by [EU] derived from
DGT Multilingual Translation Memory
. The European Commission retains ownership of the copyright in the original data.
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