BEOLINGUS
Dictionary - TU Chemnitz

 English  German

cheese curd; curd Käseteig {m}; Käsebruch {m}; Bruch {m} [cook.] [listen]

cheese curd preparation Käsebruchbereitung {f}

curd grain Käsebruchkorn {n}

cheese-head screw; fillister-head screw [Br.] Zylinderkopfschraube {f}; Zylinderschraube {f} [techn.]

cheese-head screws; fillister-head screws Zylinderkopfschrauben {pl}; Zylinderschrauben {pl}

slotted cheese-head screw Zylinderschraube mit Schlitz

cheese-making machine Käsefertiger {m} [agr.]

cheese-making machines Käsefertiger {pl}

cheese [listen] Käse {m} [cook.] [listen]

alp cheese Almkäse {m}

blue cheese Blauschimmelkäse {m}

Emmental-type cheese; Emmentaler cheese Emmentaler Käse

fondue cheese Fondue-Käse

halloumi cheese Halloumi-Käse

Dutch cheese Holländer Käse

caraway cheese Kümmelkäse {m}

Manchego cheese; Manchego Manchegokäse {m}; Manchego {m}

cut cheese Schnittkäse {m}

schweizerkaese; Swiss cheese Schweizer Käse

Stilton cheese Stiltonkäse {m}; englischer Blauschimmelkäse

goat's milk cheese; goat's cheese; goat cheese Ziegenkäse {m}

green cheese junger Käse; nicht ausgereifter Käse

semi-hard cheese halbharter Käse

semi-soft cheese halbweicher Käse; halbfester Käse

enzyme-modified cheese /EMC/; cheese slurry künstlich überreifter Käse

medium-mature cheese mittelreifer Käse

full-fat cheese vollfetter Käse; Vollfettkäse

cheese [listen] zylindrische Spule {f} [textil.]

cheese with tapered ends Doppelkegelspule {f}

assembled cheese vorgefachte Spule {f}

cheese curds; squeaky cheese [coll.] [Am.] frittierte Käsebrocken {pl}; frittierte Cheddarbrocken {pl} [cook.]

cheese bread roll; cheese roll Käsebrötchen {n} [Norddt.] [Mitteldt.]; Käseschrippe {f} [Nordostdt.]; Käsesemmel {f} [Nordwestdt.] [Bayr.] [Ös.]; Käseweckerl {n} [Bayr.] [Ös.]; Käsewecken {m} [BW]; Käsebrötli {n} [Schw.]; Käsebürli {n} [Schw.]; Käsemutschli {n} [Schw.] [cook.]

cheese coating Käsedeckmasse {f}; Käseüberzugmasse {f} [cook.]

cheese fondue Käsefondue {n} [cook.]

cheese fondue pot; caquelon Käsefondu-Topf {m}; Caquelon {n} [cook.]

cheese mould Käseform {f} [agr.]

cheese moulds Käseformen {pl}

cheese biscuits Käsegebäck {n} [cook.]

cheese monger Käsehändler {m}

cheese mongers Käsehändler {pl}

cheese hedgehog (on the cold buffet) Käseigel {m} (am kalten Büffet) [cook.]

cheese market Käsemarkt {f} [econ.]

cheese mite Käsemilbe {f} [zool.]

cheese mites Käsemilben {pl}

Cheese Platter (on a menu) Käseplatte {f} (auf der Speisekarte) [cook.]

cheese press Käsepresse {f} [agr.]

cheese presses Käsepressen {pl}

cheese production Käseproduktion {f} [econ.]

cheese grater Käsereibe {f} [cook.]

cheese graters Käsereiben {pl}

cheese ripening; cheese-curing Käsereifung {f} [agr.]

cheese milk Käsereimilch {f} (Ausgangsprodukt für die Käseherstellung) [agr.]

cheese rind Käserinde {f}; Käseschale {f}

cheese slice Käsescheibe {f}

cheese slices Käsescheiben {pl}

cheese noodles Käsespätzle {pl} [cook.]

cheese taster; butter taster; taster Käsestecher {m}; Butterstecher {m}; Stecher {m} [cook.]

cheese tasters; butter tasters; tasters Käsestecher {pl}; Butterstecher {pl}; Stecher {pl}

cheese coating wax; cheese wax Käsewachs {n} [cook.]

cheese vat Käsewanne {f} [cook.]

cheese spread Streichkäse {m} [cook.]

cheese knife Weichkäsemesser {n}

cheese knives Weichkäsemesser {pl}

to cheese sb. off [fig.] jdm. stinken {vi} [übtr.]

cheese plate Käseteller {m} [cook.]

cheese plates Käseteller {pl}

to be hard luck/tough luck on sb. [Br.]; to be hard lines/hard cheese on sb. [Br.] Pech gehabt haben {vi}

If the weather should be bad, then hard luck. Sollte das Wetter schlecht sein, haben wir Pech gehabt.

It's hard lines on those who have not made it. Für die, die's nicht geschafft haben, ist es Pech.

If he doesn't like it then tough luck! Wenn's ihm nicht gefällt, dann hat er halt Pech gehabt!

'Just one minute less and we'd have beaten the record.' 'Oh, hard luck!' 'Nur eine Minute weniger und wir hätten den Rekord eingestellt.' 'Da habt ihr aber wirklich Pech gehabt!'.

cream cheese; curd cheese [Br.]; quark [listen] [listen] Quark {m} [Dt.] [Schw.]; Weißkäse {m} [Ostdt.]; Topfen {m} [Bayr.] [Ös.]; Schotten {m} [Süddt.] [Westös.] (veraltend) [cook.]

cream cheese with herbs; herb cream cheese; herbal curd cheese Kräuterquark {m}; Kräutertopfen {m}

low-fat quark Magerquark {m}; Magertopfen {m}

Brie; Brie cheese Brie {m}; Briekäse {m} [cook.]

mild, full-fat cheese Butterkäse {m} [cook.]

Camembert cheese Camembert {m}; Camembertkäse {m} [cook.]

cheddar cheese; cheddar Cheddarkäse {m}; Cheddar {m} [cook.]

edible mould (in cheese) Edelschimmel {m} (beim Käse) [cook.]

feta cheese Fetakäse {m} [cook.]

early blowing (cheese defect) Frühblähung {f} (Käsefehler) [agr.]

Gorgonzola (cheese) Gorgonzola {m} (Käse) [cook.]

hand-formed pungent soft cheese made from raw milk; Harz cheese Handkäse {m}; Harzkäse {m}; Harzer Käse {m}; Harzer Roller {m}; Mainzer Käse {m}; Quargel {m} [Ös.]; Olmützer Quargel {m} [Ös.] (Rohmilchkäse) [cook.]

cottage cheese Hüttenkäse {m}; Landfrischkäse {m}; Löffelkäse {m} [cook.]

bread and butter and cheese; open cheese sandwich Käsebrot {n} [cook.]

open cheese sandwiches Käsebrote {pl}

poisoning by cheese; tyrotoxicosis; tyrotoxism Käsevergiftung {f}; Tyrotoxikose {f} [med.]

poisonings by cheese; tyrotoxicoses; tyrotoxisms Käsevergiftungen {pl}; Tyrotoxikosen {pl}

artificial cheese; imitation cheese; substitute cheese; analogue cheese Kunstkäse {m}; Käseimitat {f}; Ersatzkäse {m}; Analogkäse {m} [cook.]

cream cheese; farmer cheese [Am.] Rahmkäse {m}; Frischkäse {m}; Doppelrahm-Frischkäse {m} [cook.]

grating cheese Reibekäse {m} [cook.]

raw milk cheese Rohmilchkäse {m} [cook.]

More results >>>