DEEn Dictionary De - En
DeEs De - Es
DePt De - Pt
 Vocabulary trainer

Spec. subjects Grammar Abbreviations Random search Preferences
Search in Sprachauswahl
ripened
Search for:
Mini search box
 

30 similar results for ripened
Tip: See also our word lists for special subjects.

 German  English

Nur soviel steht fest: Es gibt seit einigen Jahren Früchte zu ernten, die vor allem gereift sind, weil Schreiben gelehrt und ein authentisches Lebensgefühl auch auf der Bühne gesucht wird. [G] So much is for sure: For a number of years, there has been fruit to harvest which has ripened mainly because writing is being taught, and authenticity is being sought in the theatre.

Ausgereifter Weichkäse [EU] Ripened soft cheese

Danach erfolgt die Reifung in Kellern, und zwar mindestens vier Wochen lang für großformatige und mindestens zwei Wochen lang für kleinformatige Käse. [EU] The cheese is then ripened in cellars for at least four weeks for the large cheeses and a minimum of two weeks for the small cheeses.

Der "Bleu du Vercors-Sassenage" ist ein Edelpilzkäse, der nicht gepresst oder gekocht wird, und die Form eines flachen Zylinders mit konvexem Rand hat. [EU] Bleu du Vercors-Sassenage is a ripened, unpressed, uncooked, blue-veined cheese.

Der Käse kann gereift, geschmiert, schimmelgereift oder in Salzlake gereift sein. [EU] The cheese can be ripened, smear-ripened, mould-ripened or brine-matured.

Dieses Verfahren dient dem empfindlichen und spezifischen Nachweis von Kuhmilch und Kasein (jeweils mit und ohne Wärmebehandlung) in frischem und gereiftem Käse aus Schaf-, Ziegen- oder Büffelmilch oder aus Gemischen von Schaf-, Ziegen- oder Büffelmilch. [EU] The method is suitable for sensitive and specific detection of native and heat-treated cows' milk and caseinate in fresh and ripened cheeses made from ewes' milk, goats' milk, buffalos' milk or mixtures of ewes', goats' and buffalos' milk.

Die Zeile für "gereifter Käse" erhält folgende Fassung: [EU] The row for 'ripened cheese' is replaced by the following:

"gereifter Käse" Käse, der nicht unmittelbar nach seiner Herstellung verzehrfertig ist, sondern für eine bestimmte Zeit, bei einer bestimmten Temperatur und unter bestimmten sonstigen Bedingungen aufbewahrt werden muss, sodass gewährleistet ist, dass die erforderlichen biochemischen und physikalischen Veränderungen eintreten, die diesen Käse kennzeichnen; [EU] 'ripened cheeses' means cheeses which are not ready for consumption shortly after manufacture but which must be held for such time, at such temperature, and under such other conditions as will result in the necessary biochemical and physical changes characterising the cheese in question.

"gereifter Käse" Käse, der nicht unmittelbar nach seiner Herstellung verzehrfertig ist, sondern für eine bestimmte Zeit, bei einer bestimmten Temperatur und unter bestimmten sonstigen Bedingungen aufbewahrt werden muss, sodass gewährleistet ist, dass die erforderlichen biochemischen und physikalischen Veränderungen eintreten, die diesen Käse kennzeichnen; [EU] 'ripened cheeses' means cheeses which are not ready for consumption shortly after manufacture but which must be held for such time, at such temperature, and under such other conditions as will result in the necessary biochemical and physical changes characterizing the cheese in question.

Gereifter Käse und Schmelzkäse [EU] Ripened cheese and processed cheese

Gereifter und ungereifter Käse (nicht aromatisiert) [EU] Ripened and unripened cheese (unflavoured)

"geschmierter Käse" Käse, dessen Rinde während oder nach der Reifung mit ausgewählten Mikroorganismenkulturen wie Penicillium candidum oder Brevibacterium linens behandelt oder auf natürlichem Wege besiedelt wird; die daraus entstehende Schicht oder Schmiere bildet einen Teil der Rinde; [EU] 'smear-ripened cheeses' means cheeses in which during or after ripening, the cheese rind is treated or naturally colonised with desired cultures of micro-organisms, for instance Penicillium candidum or Brevibacterium linens. The resulting layer or smear forms a part of the rind.

"geschmierter Käse" Käse, dessen Rinde während oder nach der Reifung mit ausgewählten Mikroorganismenkulturen wie Penicillium candidum oder Brevibacterium linens behandelt oder auf natürlichem Wege besiedelt wird; die daraus entstehende Schicht oder Schmiere bildet einen Teil der Rinde; [EU] 'smear-ripened cheeses' means cheeses in which during or after ripening, the cheese rind is treated or naturally colonized with desired cultures of microorganisms, for instance Penicillium candidum or Brevibacterium linens. The resulting layer or smear forms a part of the rind.

geschmierte, schimmelgereifte, in Salzlake gereifte oder sonstige gereifte Käsesorte [EU] smear-ripened, mould-ripened, brine-matured or other ripened cheeses

"grüne Körner": nicht vollständig ausgereifte Körner; [EU] 'Green grains' means grains which are not fully ripened.

Käse aus Milch, die einer Wärmebehandlung unterhalb der Pasteurisierungstemperatur unterzogen wurde, und gereifter Käse aus Milch oder Molke, die pasteurisiert oder einer Wärmebehandlung über der Pasteurisierungstemperatur unterzogen wurde [35] [EU] Cheeses made from milk that has undergone a lower heat treatment than pasteurisation [35] and ripened cheeses made from milk or whey that has undergone pasteurisation or a stronger heat treatment [35]

Nur gereifte orangefarbene, gelbe und perlweiße Produkte [EU] Only ripened orange, yellow and broken-white products

Nur gereifte Produkte [EU] Only ripened products

Nur gereifter orangefarbener, gelber und perlweißer Käse [EU] Only ripened orange, yellow and broken-white cheese

Nur gereifter orangefarbener, gelber und perlweißer Käse [EU] Only ripened range, yellow and broken-white cheese

More results >>>

The example sentences [G] were kindly provided by the Goethe Institute.
Sentences marked by [EU] derived from DGT Multilingual Translation Memory. The European Commission retains ownership of the copyright in the original data.
No guarantee of accuracy or completeness!
©TU Chemnitz, 2006-2024
Your feedback:
Ad partners