DEEn Dictionary De - En
DeEs De - Es
DePt De - Pt
 Vocabulary trainer

Spec. subjects Grammar Abbreviations Random search Preferences
Search in Sprachauswahl
Search for:
Mini search box
 

10 results for gekochter
Tip: Search for a phrase: word1 word2 ... or "word1 word2"

 German  English

am 13. August 1997 wurden 24800 GBP für den Kauf eines Alfa Laval Separators gewährt, mit dem Fischöl von gekochter Pressflüssigkeit getrennt werden kann [EU] on 13 August 1997, GBP 24800 was granted to assist with the purchase of an Alfa Laval Separator; the purpose of which is to separate fish oil from cooked press liquid

Die Verwendung der Lebensmittelzusatzstoffe Talkum (E 553b), Carnaubawachs (E 903) und Schellack (E 904) auf der Oberfläche ungeschälter gefärbter gekochter Eier kann dekorativen Zwecken dienen, da sie der Schale mehr oder weniger Glanz verleihen. [EU] When used on the surface of unpeeled coloured boiled eggs the food additives Talc (E 553b), Carnauba wax (E 903) and Shellac (E 904) can serve decoration purposes by providing a more or less shining effect.

Einschließlich gekochter oder vorgekochter Speisezubereitungen, die tierische Erzeugnisse enthalten. [EU] Includes cooked or precooked culinary preparations containing animal products.

Für das traditionelle dekorative Färben der Schale gekochter Eier mit dem Ziel, diese zu einer bestimmten Zeit des Jahres auf den Markt zu bringen, kann die zuständige Behörde für den genannten Zeitraum die Verwendung natürlicher Farben und natürlicher Überzugsstoffe zulassen. [EU] For the traditional decorative colouring of the shell of boiled eggs produced with the intention to place them on the market at a given period of the year, the competent authority may authorise for the period referred to above, the use of natural colours and natural coating substances.

Für den persönlichen Verbrauch bestimmte Mengen von Fischerzeugnissen (frischer, getrockneter, gekochter, geräucherter oder anderweitig haltbar gemachter Fisch) dürfen nur dann im Reisegepäck oder per Post in die EU eingeführt werden, wenn [EU] You may only bring in or send to the EU personal consignments of fish products (fresh, dried, cooked, cured or smoked fish) provided that:

kalte gegarte Fleischerzeugnisse: Fleischerzeugnisse, die typischerweise aus ganzen oder großen Stücken hergestellt werden, die die Anatomie erkennen lassen oder neu geformt wurden (wie in Scheiben geschnittener gekochter Schinken oder gegarte Hähnchenbrust) [EU] cold, cooked meat products: meat products typically made with whole or large parts of anatomical or reformed structures (such as cooked sliced ham and cooked chicken fillet)

Nur auf der Oberfläche ungeschälter gefärbter gekochter Eier [EU] Only on the surface of unpeeled coloured boiled eggs

Nur auf der Oberfläche ungeschälter gekochter Eier [EU] Only on the surface of unpeeled boiled eggs

"Pecorino Romano" g.U. ist ein gekochter Hartkäse, der ausschließlich aus frischer Schafvollmilch aus Zuchtbetrieben in dem in Nummer 4.3 genannten Gebiet hergestellt wird. [EU] 'Pecorino Romano' PDO is a hard, cooked cheese produced exclusively from fresh full-fat sheep's milk obtained from sheep bred in the area stated in paragraph 4(3).

Sie dürfen nur dann für den persönlichen Verbrauch bestimmte Mengen von Fischereierzeugnissen (z. B. frischer, getrockneter, gekochter, geräucherter oder anderweitig haltbar gemachter Fisch sowie bestimmte Krusten- bzw. Weichtiere, etwa Garnelen, Hummer, nicht lebende Miesmuscheln und Austern) in die EU mitbringen oder versenden, wenn die folgenden Bedingungen erfüllt werden: [EU] You may only bring in or send to the EU personal consignments of fishery products (including fresh, dried, cooked, cured or smoked fish, and certain shellfish, such as prawns, lobsters, dead mussels and dead oysters) provided that:

The example sentences [G] were kindly provided by the Goethe Institute.
Sentences marked by [EU] derived from DGT Multilingual Translation Memory. The European Commission retains ownership of the copyright in the original data.
No guarantee of accuracy or completeness!
©TU Chemnitz, 2006-2024
Your feedback:
Ad partners