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hydrogenation
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2-0-α;-L-Rhamnopyranosyl-4′-β-D-glucopyranosyl-hesperetin-dihydrochalcon, durch katalytisches Hydrieren von Neohesperidin gewonnen [EU] 2-O-α;-L-rhamnopyranosyl-4′-β-D-glucopyranosyl hesperetin dihydrochalcone; obtained by catalytic hydrogenation of neohesperidin

[A distillation fraction from the hydrogenation of pyrolysis gasoline boiling in the range of approximately 20 oC to 200 oC (68oF to 392oF).] [EU] [A distillation fraction from the hydrogenation of pyrolysis gasoline boiling in the range of approximately 20 oC to 200 oC (68 oF to 392 oF).]

Aus Fischen oder Fischteilen gewonnenes Öl, das raffiniert und gehärtet wurde [EU] Oil obtained from fish or parts of fish which has been refined and subjected to hydrogenation

Destillate (Erdöl), entwachste leichte paraffinhaltige, mit Wasserstoff behandelt; Grundöl - nicht spezifiziert [EU] Distillates (petroleum), dewaxed light paraffinic, hydrotreated; Base oil - unspecified (A complex combination of hydrocarbons obtained from an intensive treatment of dewaxed distillate by hydrogenation in the presence of a catalyst.

Destillate (Erdöl), entwachste schwere paraffinhaltige, mit Wasserstoff behandelt; Grundöl - nicht spezifiziert [EU] Distillates (petroleum), dewaxed heavy paraffinic, hydrotreated; Base oil - unspecified (A complex combination of hydrocarbons obtained from an intensive treatment of dewaxed distillate by hydrogenation in the presence of a catalyst.

Die nicht aus D-Sorbit bestehenden Anteile setzen sich vorwiegend aus hydrierten Oligosacchariden zusammen, die durch Hydrierung von Glucosesirup als Ausgangsmaterial (in diesem Fall kristallisiert der Sirup nicht) erzeugt werden, oder aus Mannit. [EU] The part of the product which is not D-sorbitol is composed mainly of hydrogenated oligosaccharides formed by the hydrogenation of glucose syrup used as raw material (in which case the syrup is non-crystallising) or mannitol.

Die Nicht-D-Sorbit-Anteile setzen sich vorwiegend aus hydrierten Oligosacchariden zusammen, die durch Hydrierung von Glucosesirup als Ausgangsmaterial (in diesem Fall kristallisiert der Sirup nicht) erzeugt werden, oder aus Mannit. [EU] The part of the product which is not D-sorbitol is composed mainly of hydrogenated oligosaccharides formed by the hydrogenation of glucose syrup used as raw material (in which case the syrup is non-crystallising) or mannitol.

[Diesel engine fuel produced by the hydrogenation of the middle distillate fraction of the products of hydrocracking of coal extract or solution produced by the liquid solvent extraction or supercritical gas extraction processes and boiling in the range of approximately 200 oC to 280 oC (392oF to 536oF). [EU] [Diesel engine fuel produced by the hydrogenation of the middle distillate fraction of the products of hydrocracking of coal extract or solution produced by the liquid solvent extraction or supercritical gas extraction processes and boiling in the range of approximately 200 oC to 280 oC (392 oF to 536 oF).

[Distillate from the hydrogenation of hydrocracked middle distillate from coal extract or solution produced by the liquid solvent extraction or supercritical gas extraction processes and boiling in the range of approximately 180 oC to 280 oC (356oF to 536oF). [EU] [Distillate from the hydrogenation of hydrocracked middle distillate from coal extract or solution produced by the liquid solvent extraction or supercritical gas extraction processes and boiling in the range of approximately 180 oC to 280 oC (356 oF to 536 oF).

Durch Hydrierung chemisch modifiziertes, aber nicht weiter zubereitetes Jojobaöl (Mischung gesättigter Ester). [EU] Jojoba oil which has been chemically modified by hydrogenation but has not been further prepared (mixture of saturated esters).

Durch Hydrierung chemisch modifiziertes Jojobaöl, das anschließend einer Texturierung unterzogen wurde. [EU] Jojoba oil which has been chemically modified by hydrogenation and further prepared by texturation.

Einbezogen sind sämtliche Prozesse, die direkt oder indirekt mit der Herstellung chemischer Wertprodukte als gereinigtes Produkt oder als Zwischenprodukt mit einem konzentrierten Gehalt des betreffenden chemischen Wertprodukts in der niedrigsten marktfähigen Form (Roh-C4, nicht hydriertes Pyrolysebenzin) in Zusammenhang stehen, ausgenommen C4-Trennung (Butadien-Anlage), C4-Hydrierung, Hydrotreating von Pyrolysebenzin und Aromatenextraktion sowie Logistik und Bestände für den laufenden Betrieb. [EU] All processes directly or indirectly linked to the production of high value chemicals as purified product or intermediate product with concentrated content of the respective HVC in the lowest tradable form (raw C4, unhydrogenated pygas) are included except C4 extraction (butadiene plant), C4-hydrogenation, hydrotreating of pyrolysis gasoline and aromatics extraction and logistics/storage for daily operation.

Eine Hydrierung, die erfolgt, indem die Erzeugnisse bei einer geeigneten Temperatur und geeignetem Druck mit reinem Wasserstoff und einem Katalysator in Berührung kommen (in der Regel fein zerteilter Nickel), lässt den Schmelzpunkt von Fetten ansteigen und verstärkt die Konsistenz von Ölen durch Umwandlung ungesättigter Glyceride in gesättigte Glyceride mit höherem Schmelzpunkt. [EU] Hydrogenation, which is affected by bringing the products into contact with pure hydrogen at a suitable temperature and pressure in the presence of a catalyst (usually finely divided nickel), raises the melting points of fats and increases the consistency of oils by transforming unsaturated glycerides into saturated glycerides of higher melting points.

Eine Hydrierung, die erfolgt, indem die Erzeugnisse bei geeigneter Temperatur und geeignetem Druck mit reinem Wasserstoff und einem Katalysator in Berührung kommen (in der Regel fein zerteilter Nickel), lässt den Schmelzpunkt von Fetten ansteigen und verstärkt die Konsistenz von Ölen durch Umwandlung ungesättigter Glyceride in gesättigte Glyceride mit höherem Schmelzpunkt. [EU] Hydrogenation, which is affected by bringing the products into contact with pure hydrogen at a suitable temperature and pressure in the presence of a catalyst (usually finely divided nickel), raises the melting points of fats and increases the consistency of oils by transforming unsaturated glycerides into saturated glycerides of higher melting points.

Endprodukt der kontrollierten Härtung von Olivenöl (Olea europaea) [EU] End product of the controlled hydrogenation of olive (Olea europaea) oil

Erzeugnis, das durch Hydrierung oder Fermentation gewonnen wird und aus reduzierten Mono-, Di- oder Oligosacchariden oder Polysacchariden besteht [EU] Product obtained by hydrogenation or fermentation and consisting of reduced mono, di- or oligosaccharides or polysaccharides.

Erzeugnis, das durch Hydrierung oder Fermentation gewonnen wird und aus reduzierter Glucose und/oder Fructose besteht [EU] Product obtained by hydrogenation or fermentation and consisting of reduced glucose and/or fructose.

Erzeugnis, das durch Hydrierung und Fermentation von Xylose gewonnen wird [EU] Product obtained by hydrogenation and fermentation of xylose.

Erzeugnis, das durch Hydrierung von Glucose gewonnen wird [EU] Product obtained by hydrogenation of glucose.

Es wird hergestellt durch katalytische Hydrierung von maltosereichem Glucosesirup oder durch Hydrierung seiner einzelnen Bestandteile, die anschließend vermischt werden. [EU] It is manufactured by the catalytic hydrogenation of high maltose-content glucose syrup or by the hydrogenation of its individual components followed by blending.

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The example sentences [G] were kindly provided by the Goethe Institute.
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