DEEn Dictionary De - En
DeEs De - Es
DePt De - Pt
 Vocabulary trainer

Spec. subjects Grammar Abbreviations Random search Preferences
Search in Sprachauswahl
Search for:
Mini search box
 

11 results for Käseerzeugung
Tip: Switch to a simpler design?
Preferences: Choose Design "Simple".

 German  English

Die Milch, aus der die Molke und damit die natürlichen Molkefermente gewonnen werden, ist demnach auf der einen Seite Bindeglied zwischen Käseerzeugung und Erzeugungsgebiet und bietet auf der anderen Seite die Gewähr für die ständige und konstante Zufuhr von für das Ursprungsgebiet typischen Milchsäurebakterien, die für die wichtigsten spezifischen Eigenschaften des Käses "GRANA PADANO" g.U. verantwortlich sind. [EU] In fact, the milk, which turns to whey and thus to natural whey inoculum, is the link in the chain joining the cheese-making process to the production area and also ensures the continued and constant inclusion of lactic bacteria typical of the area of origin, to which are due the main special characteristics of 'Grana Padano PDO' cheese.

die Preise der Käsesorten, die 4 % oder mehr der gesamten nationalen Käseerzeugung entsprechen. [EU] prices for cheeses representing 4 % or more of the total national cheese production.

die Preise nach Käsesorten, die 8 % oder mehr der gesamten nationalen Käseerzeugung entsprechen, ausgenommen die Sorten gemäß Absatz 1 Buchstabe b. [EU] prices for cheeses, by type, other than those referred to in paragraph 1(b), representing 8 % or more of the total national cheese production.

Dieses Nebenerzeugnis verfügt in hohem Umfang über die Merkmale, die auch die Milch kennzeichnen; denn bei dem spezifischen Trennverfahren für die Stoffe, aus denen der Käse hergestellt wird, bleiben die nicht für die Käseerzeugung dienenden Stoffe mit ihren wertvollen Eigenschaften in der Molke zurück. [EU] This by-product is strongly marked by the properties of the milk and, in particular, by those of the process of separation of the substances that form the cheeses, logically giving rise to the elements that remain unused and thus characterise the whey.

Für Käse teilen die Mitgliedstaaten die Preise nach Käsesorten mit, die 8 % oder mehr der gesamten nationalen Käseerzeugung entsprechen. [EU] For cheeses, Member States shall communicate prices by type of cheese, representing 8 % or more of the total national cheese production.

Jeder Unternehmer muss dem INAO ein Verzeichnis aller Unternehmer aus der Produktionskette, zu denen er Verbindung hat, sowie alle Dokumente zur Verfügung stellen, die für die Kontrolle des Ursprungs, der Qualität und der Bedingungen für die Milch- und Käseerzeugung erforderlich sind. [EU] Each operator must provide the INAO with a list of the operators in the production chain he has dealings with and any documents required for checking the origin, quality and production conditions of the milk and cheese. A yellow casein plate is used to identify the cheese.

Jeder von ihnen muss dem INAO die Register und alle Dokumente zur Verfügung stellen, die für die Kontrolle des Ursprungs, der Qualität und der Bedingungen für die Milch- und Käseerzeugung erforderlich sind. [EU] All operators must ensure that the INAO has access to their registers and any documents required for checking the origin, quality and production conditions of the milk and cheese.

Jeder von ihnen muss dem INAO die Register und alle Dokumente zur Verfügung stellen, die für die Kontrolle des Ursprungs, der Qualität und der Bedingungen für die Milch- und Käseerzeugung erforderlich sind. [EU] All operators must keep at the INAO's disposal their registers and any documents required for checking the origin, quality and production conditions of the milk and cheese.

Jeder von ihnen muss dem I.N.A.O. die Register und alle Dokumente zur Verfügung stellen, die für die Kontrolle des Ursprungs, der Qualität und der Bedingungen für die Milch- und Käseerzeugung erforderlich sind. [EU] All operators must keep their registers and any documents required for checking the origin, quality and production conditions of the milk and cheese at the INAO's disposal.

Morbier ist ein Erzeugnis aus den Hochweiden des Jura-Massivs, wo die natürliche pflanzliche Vielfalt des Weidelandes eine hochstehende Milch- und Käseerzeugung mit besonderen Merkmalen ermöglicht. [EU] Morbier cheese is produced in the high pastures of the Jura mountains where the natural floral diversity of the grasses has allowed milk and cheese exhibiting highly valued and distinctive characteristics to be produced.

Verwendung von Rohmilch, wodurch bei der Käseerzeugung die gebietspezifischen Milchsäurebakterien zugeführt werden; [EU] The use of raw milk, which has the effect of including in the process of cheese-making lactic bacteria typical of the area.

The example sentences [G] were kindly provided by the Goethe Institute.
Sentences marked by [EU] derived from DGT Multilingual Translation Memory. The European Commission retains ownership of the copyright in the original data.
No guarantee of accuracy or completeness!
©TU Chemnitz, 2006-2024
Your feedback:
Ad partners