DEEn Dictionary De - En
DeEs De - Es
DePt De - Pt
 Vocabulary trainer

Spec. subjects Grammar Abbreviations Random search Preferences
Search in Sprachauswahl
Ferment
Search for:
Mini search box
 

38 results for Ferment | Ferment
Word division: Fer·ment
Tip: To exclude a word: word1 -word2

 German  English

Es gärte in der ganzen Stadt. The whole city was in a state of ferment. [fig.]

Acidophilus/Vitis vinifera Ferment entsteht durch Fermentation von Trauben (Vitis vinifera) durch den Mikroorganismus Acidophilus [EU] Acidophilus/Vitis vinifera Ferment is the product obtained by fermentation of grapes (Vitis vinifera) by the microorganism Acidophilus

Anschließend werden die Blätter in einem kühlen, gut belüfteten Raum zu einer dünnen Schicht ausgebreitet, damit sie langsam oxidieren (fermentieren) können. [EU] Next, the leaf is thinly spread in a cool, well-ventilated room to slowly oxidise (ferment).

Aspergillus Ferment ist das Fermentationsprodukt von Aspergillus [EU] Aspergillus Ferment is the product obtained by the fermentation of Aspergillus

Candida bombicola/Sucrose/Vegetable Acid Ester Ferment ist das Produkt der Fermentation von Sucrose und Methyl-, Ethyl- und Glycerylestern des Rapssamenöls, Sonnenblumenöls sowie von Palmöl-Fettsäuren durch den Mikroorganismus Candida bombicola [EU] Candida bombicola/Sucrose/Vegetable Acid Ester Ferment is the product obtained by the fermentation of sucrose and methyl, ethyl and glyceryl esters of rapeseed oil, sunflower seed oil and palm acids by the microorganism Candida bombicola

Candida/Garcinia Cambogia Ferment ist das Produkt der Fermentation eines Extrakts von Garcinia cambogia durch den Mikroorganismus Candida [EU] Candida/Garcinia Cambogia Ferment is the product obtained by the fermentation of an extract of Garcinia cambogia by the microorganism Candida

Chlorella Ferment ist ein Extrakt aus dem Ergebnis der Fermentation von Chlorella durch Hefe [EU] Chlorella Ferment is an extract of the product resulting from the fermentation of chlorella by yeast

Citrobacter/Soy Protein Ferment entsteht durch Fermentation von Soyaprotein durch den Mikroorganismus Citrobacter [EU] Citrobacter/Soy Protein Ferment is the product obtained by fermentation of soy protein by the microorganism Citrobacter

Das daraus entstehende Produkt wird als 'culture' oder 'ferment' bezeichnet. [EU] The resulting product is referred to as a "culture" or "ferment".

Das Ferment kann weiter verarbeitet werden durch Extraktion, Filtration und/oder sonstige Verfahren, die zum Endprodukt führen. [EU] The ferment can be further processed by extraction, filtration, and/or other procedures to yield the final product.

Die Milch kann wärmebehandelt sein und gegebenenfalls mit Kulturen von autochtonen, manchmal durch Stämme aus dem Erzeugungsgebiet ergänzten Milchfermenten beimpft werden. [EU] The milk may undergo thermisation treatment and possibly be inoculated with native milk ferment cultures, to which are sometimes added strains from the production area.

Endprodukt der Fermentation durch Saccharomyces [EU] Saccharomyces Ferment is obtained by the fermentation of Saccharomyces

Falls die ausgewählten Bestandteile des Ferments in erheblichem Umfang isoliert oder gereinigt worden sind und analytische Nachweise vorliegen, kann der Name von einem oder mehreren der Bestandteile verwendet werden, z.B. Glycosphingolipids, Beta-Glucan oder Dextran. [EU] If the selected components of the ferment have been isolated and purified to a significant extent and analytical evidence is provided, the name for one or more of the components may be used, e.g. Glycosphingolipids, Beta-Glucan or Dextran.

Gruppe III: Dark air-cured unter Dach getrockneter Tabak, der vor der Vermarktung einer Fermentation unterworfen wird, insbesondere Badischer Geudertheimer, fermentierter Burley, Havana, Mocny Skroniowski, Nostrano del Brenta und Pulawski [EU] Group III: Dark air-cured tobacco dried in the air under cover, left to ferment naturally before being marketed, in particular Badischer Geudertheimer, Fermented Burley, Havana, Mocny Skroniowski, Nostrano del Brenta and Pulawski

Gruppe II: Light air-cured unter Dach getrockneter Tabak, der keiner Fermentation unterworfen wird, insbesondere Burley und Maryland [EU] Group II: Light air-cured tobacco dried in the air under cover, not left to ferment, in particular Burley and Maryland

Im Einzelfall kann die Gattungs- oder Artenbezeichnung des Mikroorganismus verwendet werden, wenn die Verwendung der Gattungsbezeichnung allein irreführend wäre und die Angabe der Art aus Gründen der Klarheit erforderlich ist, z.B. Candida bombicola Ferment. [EU] On a case-by-case basis, the genus and species name of the micro-organism may be used when the used of the genus only may be misleading and the identification of the species is needed for clarity, e.g. Candida bombicola Ferment.

in Gärung übergegangen sein oder gegoren haben kann oder [EU] have begun to ferment or have fermented, or

Lactobacillus Ferment ist das Endprodukt der Fermentation durch Lactobacillus [EU] Lactobacillus Ferment is the product obtained from the fermentation of Lactobacillus

Lactobacillus/Glycerin/Hydrolyzed Casein/Lactose/Catharanthus Roseus Seed/Faex Extract Ferment ist das Endprodukt der Fermentation von Glycerin, hydrolysiertem Casein, Lactose, zerstoßenem Madagaskar-Immergrün (Catharanthus roseus, Apocynaceae) und Hefeextrakt durch den Mikroorganismus Lactobacillus [EU] Lactobacillus/Glycerin/Hydrolyzed Casein/Lactose/Catharanthus Roseus Seed/Faex Extract Ferment is the product obtained from the fermentation of of glycerin, hydrolyzed casein, lactose, crushed periwinkle (Catharanthus roseus, Apocynaceae) and yeast extract by the microorganism Lactobacillus

Lactococcus Ferment ist das Produkt der von Lactococcus abgeleiteten Bakterienkultur [EU] Lactococcus Ferment is the product obtained from the bacterial culture derived from Lactococcus

More results >>>

The example sentences [G] were kindly provided by the Goethe Institute.
Sentences marked by [EU] derived from DGT Multilingual Translation Memory. The European Commission retains ownership of the copyright in the original data.
No guarantee of accuracy or completeness!
©TU Chemnitz, 2006-2024
Your feedback:
Ad partners