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Sayings Es
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De→Pt Dictionary
Pt→De Dictionary
De↔Pt Examples
tolerant
exact
1 error
approximate
w/o phonetic transcr.
engl. phonetic transcr.
imminent abortion
imminent danger
imminently
immiscibility
immiscible
immiserate
immiserated
immiserating
immiseration
Search for:
ä
ö
ü
ß
5
similar
results for
immiscible
Tip:
Searching without specifying a search word shows a random entry.
German
English
Als
Verteilungskoeffizient
(P)
bezeichnet
man
das
Verhältnis
der
Gleichgewichtskonzentrationen
(
ci
)
einer
gelösten
Substanz
in
einem
Zweiphasensystem
aus
zwei
weitgehend
unmischbaren
Lösungsmitteln
. [EU]
The
partition
coefficient
(P)
is
defined
as
the
ratio
of
the
equilibrium
concentrations
(ci)
of
a
dissolved
substance
in
a
two-phase
system
consisting
of
two
largely
immiscible
solvents
.
Bildung
bzw
.
Aufrechterhaltung
stabiler
Emulsionen
,
die
aus
eigentlich
nicht
mischbaren
oder
kaum
mischbaren
Futtermittelbestandteilen
bestehen
[EU]
Formation/maintenance
of
stable
emulsions
of
otherwise
immiscible
or
poorly
miscible
feed
ingredients
.
"Emulgatoren"
sind
Stoffe
,
die
es
ermöglichen
,
die
einheitliche
Dispersion
zweier
oder
mehrerer
nicht
mischbarer
Phasen
wie
z. B.
Öl
und
Wasser
in
einem
Lebensmittel
herzustellen
oder
aufrechtzuerhalten
. [EU]
'emulsifiers'
are
substances
which
make
it
possible
to
form
or
maintain
a
homogenous
mixture
of
two
or
more
immiscible
phases
such
as
oil
and
water
in
a
foodstuff
.
"Stabilisatoren"
sind
Stoffe
,
die
es
ermöglichen
,
den
physikalisch-chemischen
Zustand
eines
Lebensmittels
aufrechtzuerhalten
.
Zu
den
Stabilisatoren
zählen
Stoffe
,
die
es
ermöglichen
,
die
einheitliche
Dispersion
zweier
oder
mehrerer
nicht
mischbarer
Phasen
in
einem
Lebensmittel
aufrechtzuerhalten
,
Stoffe
,
durch
welche
die
vorhandene
Farbe
eines
Lebensmittels
stabilisiert
,
bewahrt
oder
intensiviert
wird
,
und
Stoffe
,
die
die
Bindefähigkeit
eines
Lebensmittels
verbessern
,
einschließlich
der
Bildung
von
Proteinvernetzungen
,
die
die
Bindung
von
Lebensmittelstücken
in
rekonstituierten
Lebensmitteln
ermöglichen
. [EU]
'stabilisers'
are
substances
which
make
it
possible
to
maintain
the
physico-chemical
state
of
a
foodstuff
;
stabilisers
include
substances
which
enable
the
maintenance
of
a
homogenous
dispersion
of
two
or
more
immiscible
substances
in
a
foodstuff
,
substances
which
stabilise
,
retain
or
intensify
an
existing
colour
of
a
foodstuff
and
substances
which
increase
the
binding
capacity
of
the
food
,
including
the
formation
of
cross-links
between
proteins
enabling
the
binding
of
food
pieces
into
re-constituted
food
.
Wenn
eine
Analyse
der
wässrigen
Phase
als
solche
nicht
praktikabel
ist
,
sollte
der
wässrige
Extrakt
mittels
eines
nicht
mit
Wasser
mischbaren
organischen
Lösungsmittels
, z. B.
einem
chlorierten
Kohlenwasserstoff
,
extrahiert
werden
. [EU]
If
analysis
of
the
aqueous
phase
as
such
is
not
practicable
,
the
aqueous
extract
should
be
extracted
with
a
water-
immiscible
organic
solvent
e.g. a
chlorinated
hydrocarbon
.
The example sentences [G] were kindly provided by the
Goethe Institute
.
Sentences marked by [EU] derived from
DGT Multilingual Translation Memory
. The European Commission retains ownership of the copyright in the original data.
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