A service provided by
TU Chemnitz
supported by
IBS
and
MIOTU/Mio2
.
English
Deutsch
Español
FAQ
Help
Contact
Browser
Conversion
Advertising
Donate
About BEOLINGUS
De - En
De - Es
Dictionary De - Pt
Vocabulary trainer
Spec. subjects
Grammar
Abbreviations
Random search
Preferences
Search in
De↔En Dictionary
De→En Dictionary
En→De Dictionary
De↔En Examples
Definitions En
Synonyms De
Sayings En
Sayings De
De↔Es Dictionary
De→Es Dictionary
Es→De Dictionary
De↔Es Examples
Sayings Es
De↔Pt Dictionary
De→Pt Dictionary
Pt→De Dictionary
De↔Pt Examples
tolerant
exact
1 error
approximate
Search for:
ä
ö
ü
ß
á
â
ã
ç
é
ê
í
ñ
ó
ô
õ
ú
12 results for Botrytis
Tip:
See also our word lists for special subjects
.
German
Portuguese
25
Milliäquivalent
pro
Liter
Qualitätswein
b. A.,
der
durch
die
Angaben
"
botrytis
"
oder
andere
gleichwertige
Worte
,
"noble
late
harvested"
,
"special
late
harvested"
oder
"noble
harvest"
bezeichnet
und
aufgemacht
werden
darf
[EU]
em
25
miliequivalentes
por
litro
para
os
vqprd
que
sejam
designados
e
apresentados
pelos
termos
«
botrytis
»
ou
outros
termos
equivalentes
,
«noble
late
harvested»
,
«special
late
harvested»
ou
«noble
harvest»
e
reúnam
as
condições
para
poderem
ser
designados
desse
modo
Anwendungsbereich:
Spaltung
von
Betaglucanen
in
Wein
,
insbesondere
in
Wein
edelfauler
Trauben
[EU]
Âmbito
de
aplicação:
degradação
de
beta-glucanos
presentes
nos
vinhos
,
nomeadamente
os
provenientes
de
uvas
atacadas
por
Botrytis
.
Beta-Glucan-Hydrolasen
(
spalten
Glucan
von
Botrytis
cinerea
) [EU]
Beta-glucane
hidrolase
(degrada o
glucano
de
Botrytis
cinerea
).
Brassica
Oleracea
Botrytis
Oil
Unsaponifiables
ist
der
Rückstand
aus
dem
Blumenkohl
(
Karfiol
)-Öl (
Brassica
oleracea
botrytis
,
Brassicaceae
),
der
bei
der
Verseifung
der
Blumenkohlöl-Fettsäuren
als
Unverseifbares
übrig
bleibt
[EU]
Brassica
Oleracea
Botrytis
Oil
Unsaponifiables
é a
fracção
do
óleo
de
couve-flor
(Brassica
oleracea
botrytis
,
Brassica
ceae)
que
não
foi
transformada
em
sabões
durante
o
processo
de
saponificação
Brokkoli
oder
Spargelkohl
(
Brassica
oleracea
L.
convar
.
botrytis
(L.) [EU]
Brócolos
[Brassica
oleracea
L.
convar
.
botrytis
(L.)
cibébový
výber
ausschließlich
aus
handverlesenen
,
überreifen
Traubenbeeren
,
die
durch
Botrytis
cinerea
Persoon
befallen
waren
,
mit
einem
natürlichen
Zuckergehalt
von
mindestens
28o
NM
[EU]
cibébový
výber
,
obtido
exclusivamente
a
partir
de
bagos
sobreamadurecidos
seleccionados
à
mão
,
concentrados
por
efeito
do
Botrytis
cinerea
P.,
cujo
teor
natural
de
açúcares
é
igual
ou
superior
a
28
oNM
Das
Mostgewicht
muss
je
nach
Rebsorte
und
Region
zwischen
110
und
125
Öchsle
liegen
;
die
Weine
sind
sehr
süß
und
lange
lagerfähig
[EU]
(Beerenauslese):
vinhos
elaborados
a
partir
de
bagos
completamente
maduros
especialmente
seleccionados
,
com
uma
concentração
de
açúcares
elevada
graças
ao
Botrytis
cinerea
P. (podridão
nobre
);
as
uvas
são
predominantemente
vindimadas
algum
tempo
depois
da
vindima
normal
; a
densidade
dos
mostos
varia
entre
110
e
125
graus
Öchsle
,
consoante
a
casta
e a
região
;
são
vinhos
muito
doces
e
com
grande
conservação
Der
Saft
von
edelfaulen
(
aszú
)
Trauben
,
der
auf
natürliche
Weise
aus
den
Behältnissen
herausrinnt
,
in
denen
die
Trauben
während
der
Ernte
gesammelt
werden
. [EU]
Sumo
de
bagos
afectados
por
Botrytis
cinerea
P. (aszú)
que
escorre
naturalmente
das
cubas
em
que
aqueles
são
depositados
na
altura
da
vindima
.
(
Trockenbeerenauslese
):
höchste
Stufe
der
Qualitätsweine
mit
Prädikat
(
Prädikatsweine
),
deren
Mostgewicht
150
Öchsle
übersteigt
;
Weine
dieser
Kategorie
werden
aus
sorgfältig
ausgesuchten
überreifen
Trauben
gewonnen
,
deren
Saft
durch
Edelfäule
(
botrytis
cinerea
)
konzentriert
wurde
;
die
Trauben
sind
rosinenartig
eingeschrumpft
;
diese
Weine
zeichnen
sich
durch
eine
edle
Süße
aus
und
haben
einen
geringen
Alkoholgehalt
[EU]
(Trockenbeerenauslese):
vinhos
de
qualidade
com
atributos
especiais
(Prädikatsweine)
de
excepcional
qualidade
,
cujos
mostos
apresentam
densidades
superiores
a
150
graus
Öchsle
;
são
vinhos
elaborados
a
partir
de
uvas
sobreamadurecidas
cuidadosamente
seleccionadas
,
cujo
sumo
foi
concentrado
pelo
Botrytis
cinerea
P. (podridão
nobre
);
os
bagos
apresentam-se
engelhados
como
uvas
passas
;
são
vinhos
muito
doces
e
com
pouco
álcool
Wein
,
der
erzeugt
wird
,
indem
Jungwein
,
Traubenmost
oder
in
Gärung
befindlicher
Jungwein
auf
edelfaule
(
aszú
)
Trauben
gegossen
wird
,
und
der
mindestens
drei
Jahre
(
zwei
Jahre
im
Fass
)
reift
. [EU]
Vinho
envelhecido
durante
pelo
menos
três
anos
(dois
anos
em
barril
),
elaborado
após
mistura
de
vinho
novo
,
mosto
ou
vinho
novo
ainda
em
fermentação
com
bagos
afectados
por
Botrytis
cinerea
P. (aszú).
Wein
mit
einem
bestimmten
Prädikat
-
Auslese
,
Beerenauslese
oder
Trockenbeerenauslese
,
der
aus
Trauben
gewonnen
wurde
,
die
zu
mindestens
30
%
von
der
Edelfäule
Botrytis
cinerea
P.
befallen
waren
. [EU]
Vinho
com
atributos
de
escolha
–
;
selecção
das
uvas
,
dos
bagos
ou
de
uvas
passas
–
;,
produzido
a
partir
de
uva
afectada
pela
podridão
nobre
,
Botrytis
cinerea
P.,
numa
percentagem
de
pelo
menos
30
%.
Wein
sowohl
aus
edelfaulen
(
aszú
)
als
auch
aus
gesunden
Trauben
,
der
mindestens
zwei
Jahre
(
ein
Jahr
im
Fass
)
reift
. [EU]
Vinho
envelhecido
durante
pelo
menos
dois
anos
(um
ano
em
barril
),
elaborado
com
bagos
afectados
por
Botrytis
cinerea
P. (aszú) e
com
bagos
saudáveis
.
Sentences marked by [EU] derived from
DGT Multilingual Translation Memory
. The European Commission retains ownership of the copyright in the original data.
Search further for "Botrytis":
Synonyms
|
Proverbs, aphorisms, quotations
|
The Free Dictionary
|
verbformen.com: Word forms
|
Google: Web search
The Free Dictionary
|
Google: Web search
No guarantee of accuracy or completeness!
©TU Chemnitz, 2006-2024
Your feedback:
Your e-mail address for an answer:
Imprint
-
Privacy
[de]
Ad partners