A service provided by
TU Chemnitz
supported by
IBS
and
MIOTU/Mio2
.
English
Deutsch
Español
FAQ
Help
Contact
Browser
Conversion
Advertising
Donate
About BEOLINGUS
Dictionary De - En
De - Es
De - Pt
Vocabulary trainer
Spec. subjects
Grammar
Abbreviations
Random search
Preferences
Search in
De↔En Dictionary
De→En Dictionary
En→De Dictionary
De↔En Examples
Definitions En
Synonyms De
Sayings En
Sayings De
De↔Es Dictionary
De→Es Dictionary
Es→De Dictionary
De↔Es Examples
Sayings Es
De↔Pt Dictionary
De→Pt Dictionary
Pt→De Dictionary
De↔Pt Examples
tolerant
exact
1 error
approximate
w/o phonetic transcr.
engl. phonetic transcr.
Search for:
ä
ö
ü
ß
21 results for nativer
Tip:
If you don't have umlaut keys, use: ä = ae, ö = oe, ü = ue, ß = ss
German
English
Aus
den
Schalen
von
Meeresweichtieren
,
beispielsweise
Austern
oder
Muscheln
gewonnenes
Erzeugnis
nativer
Herkunft
,
gemahlen
oder
gekörnt
[EU]
Product
of
natural
origin
,
obtained
from
marine
shells
,
ground
or
granulated
,
such
as
oyster
shells
or
seashells
.
Aus
Kalkalgen
gewonnenes
Erzeugnis
nativer
Herkunft
,
gemahlen
oder
gekörnt
[EU]
Product
of
natural
origin
obtained
from
calcareous
marine
algae
,
ground
or
granulated
.
Aus
Kalkalgen
(
Phymatolithon
calcareum
(
Pall
.))
gewonnenes
Erzeugnis
nativer
Herkunft
,
gemahlen
oder
gekörnt
[EU]
Product
of
natural
origin
obtained
from
calcareous
marine
algae
(Phymatolithon
calcareum
(Pall.)),
ground
or
granulated
.
Bestimmte
Begriffe
zur
Bezeichnung
der
organoleptischen
Merkmale
betreffend
den
Geschmack
und/oder
Geruch
von
nativem
Olivenöl
extra
und
nativem
Olivenöl
sind
unlängst
vom
Internationalen
Olivenrat
(
IOC
)
in
seinem
überarbeiteten
Verfahren
zur
Bewertung
der
organoleptischen
Merkmale
nativer
Olivenöle
definiert
worden
. [EU]
Certain
terms
describing
the
organoleptic
characteristics
referring
to
taste
and/or
smell
of
extra
virgin
and
virgin
olive
oils
have
been
recently
defined
by
the
International
Olive
Council
(IOC)
in
its
revised
method
for
the
organoleptic
assessment
of
virgin
olive
oils
.
Bestimmte
Begriffe
zur
Bezeichnung
der
organoleptischen
Merkmale
betreffend
den
Geschmack
und/oder
Geruch
von
nativem
Olivenöl
extra
und
nativem
Olivenöl
sind
vom
Internationalen
Olivenrat
(
IOC
)
in
seinem
überarbeiteten
Verfahren
zur
Bewertung
der
organoleptischen
Merkmale
nativer
Olivenöle
definiert
worden
. [EU]
Certain
terms
describing
the
organoleptic
characteristics
referring
to
taste
and/or
smell
of
extra
virgin
and
virgin
olive
oils
have
been
defined
by
the
International
Olive
Council
(IOC)
in
its
revised
method
for
the
organoleptic
assessment
of
virgin
olive
oils
.
Das
überarbeitete
Verfahren
des
IOR
zur
Bewertung
der
organoleptischen
Merkmale
nativer
Olivenöle
spezifiziert
darüber
hinaus
die
Bedingungen
,
unter
denen
bestimmte
Begriffe
und
Ausdrücke
,
die
die
organoleptischen
Merkmale
nativer
Olivenöle
betreffen
,
bei
der
Etikettierung
fakultativ
verwendet
werden
können
. [EU]
The
IOC's
revised
method
for
the
organoleptic
assessment
of
virgin
olive
oil
also
specifies
the
conditions
for
the
optional
use
,
on
labels
,
of
certain
terms
and
expressions
relating
to
the
organoleptic
characteristics
of
virgin
olive
oil
.
Der
Internationale
Olivenölrat
(
IOR
)
hat
die
Erforschung
neuer
Methoden
der
organoleptischen
Prüfung
,
die
es
gestatten
dürften
,
die
Reihe
positiver
Attribute
nativer
Olivenöle
zu
erweitern
,
im
November
2007
abgeschlossen
. [EU]
The
work
launched
by
the
International
Olive
Council
(ICO)
with
a
view
to
finding
new
organoleptic
evaluation
methods
enabling
the
range
of
positive
attributes
of
virgin
olive
oils
to
be
expanded
was
concluded
in
November
2007
.
Der
Internationale
Olivenölrat
(
IOR
)
hat
im
November
2007
ein
überarbeitetes
Verfahren
zur
Bewertung
der
organoleptischen
Merkmale
nativer
Olivenöle
angenommen
. [EU]
A
revised
method
for
the
organoleptic
assessment
of
virgin
olive
oil
was
adopted
by
the
International
Olive
Council
(IOC)
in
November
2007
.
Die
vom
Internationalen
Olivenölrat
(
IOR
)
in
Angriff
genommenen
Arbeiten
über
die
Erforschung
neuer
Methoden
der
organoleptischen
Prüfung
,
die
es
gestatten
dürften
,
die
Reihe
positiver
Attribute
nativer
Olivenöle
zu
erweitern
,
sind
im
November
2007
abgeschlossen
worden
. [EU]
The
research
into
new
organoleptic
evaluation
methods
launched
by
the
International
Olive
Council
(IOC)
with
a
view
to
expanding
the
range
of
positive
characteristics
of
virgin
olive
oils
was
completed
in
November
2007
.
Die
vom
Internationale
Olivenölrat
in
Angriff
genommenen
Arbeiten
über
die
Erforschung
neuer
Methoden
der
organoleptischen
Prüfung
,
die
es
gestatten
dürften
,
die
Reihe
positiver
Attribute
nativer
Olivenöle
zu
erweitern
,
sind
bei
nativen
Olivenölen
extra
mit
Ursprungsbezeichnung
abgeschlossen
worden
. [EU]
The
International
Olive
Oil
Council's
work
to
find
new
organoleptic
evaluation
methods
that
expand
the
range
of
positive
attributes
of
virgin
olive
oils
has
now
been
concluded
for
extra
virgin
olive
oils
enjoying
protected
designation
of
origin
status
.
Erhitzen
von
Futtermitteln
in
trockenem
Zustand
zur
Verbesserung
der
Verdaulichkeit
,
Intensivierung
der
Färbung
und/oder
Verringerung
von
den
Nährwert
mindernden
(
antinutritiven
)
Faktoren
nativer
Herkunft
[EU]
Heating
of
feed
materials
in
a
dry
state
to
improve
digestibility
,
increase
colour
and/or
reduce
naturally
occurring
anti-nutritive
factors
.
Gemäß
Artikel
2
Absatz
1
zehnter
Gedankenstrich
der
Verordnung
(
EWG
)
Nr
.
2568/91
erfolgt
die
Bestimmung
der
organoleptischen
Merkmale
nativer
Olivenöle
nach
dem
Verfahren
des
Anhangs
XII
der
genannten
Verordnung
. [EU]
Under
the
tenth
indent
of
Article
2(1)
of
Regulation
(EEC)
No
2568/91
,
evaluation
of
the
organoleptic
characteristics
is
to
be
made
in
accordance
with
the
method
set
out
in
Annex
XII
to
that
Regulation
.
Gemäß
Artikel
2
Absatz
1
zehnter
Gedankenstrich
der
Verordnung
(
EWG
)
Nr
.
2568/91
erfolgt
die
Bestimmung
der
organoleptischen
Merkmale
nativer
Olivenöle
nach
dem
Verfahren
des
Anhangs
XII
derselben
Verordnung
. [EU]
Under
the
10th
indent
of
Article
2(1)
of
Regulation
(EEC)
No
2568/91
,
evaluation
of
the
organoleptic
characteristics
of
virgin
olive
oil
is
to
be
carried
out
in
accordance
with
the
method
set
out
in
Annex
XII
to
that
Regulation
.
Gemäß
Artikel
5
Buchstabe
c
der
Verordnung
(
EG
)
Nr
.
1019/2002
ist
die
Angabe
organoleptischer
Eigenschaften
nativer
Olivenöle
auf
dem
Etikett
nur
zulässig
,
wenn
sie
auf
den
Ergebnissen
einer
in
der
Verordnung
(
EWG
)
Nr
.
2568/91
der
Kommission
vom
11
.
Juli
1991
über
die
Merkmale
von
Olivenölen
und
Oliventresterölen
sowie
die
Verfahren
zu
ihrer
Bestimmung
vorgesehenen
Analysemethode
basiert
. [EU]
Under
Article
5(c)
of
that
Regulation
,
indications
of
the
organoleptic
properties
of
virgin
olive
oils
may
appear
on
the
labelling
only
if
they
are
based
on
the
results
of
a
method
of
analysis
provided
for
in
Commission
Regulation
(EEC)
No
2568/91
of
11
July
1991
on
the
characteristics
of
olive
oil
and
olive-residue
oil
and
on
the
relevant
methods
of
analysis
[3].
Gemäß
Artikel
5
Buchstabe
c
der
genannten
Verordnung
ist
die
Angabe
organoleptischer
Eigenschaften
nativer
Olivenöle
in
der
Etikettierung
nur
zulässig
,
wenn
sie
auf
den
Ergebnissen
einer
in
der
Verordnung
(
EG
)
Nr
.
2568/91
der
Kommission
vom
11
.
Juli
1991
über
die
Merkmale
von
Olivenölen
und
Oliventresterölen
sowie
die
Verfahren
zu
ihrer
Bestimmung
vorgesehenen
Analysemethode
basiert
. [EU]
Under
Article
5(c)
of
that
Regulation
,
indications
of
organoleptic
properties
of
virgin
olive
oils
may
appear
on
the
labelling
only
if
they
are
based
on
the
results
of
a
method
of
analysis
provided
for
in
Commission
Regulation
(EEC)
No
2568/91
of
11
July
1991
on
the
characteristics
of
olive
oil
and
olive-residue
oil
and
on
the
relevant
methods
of
analysis
[3].
Gemäß
Artikel
5
Buchstabe
c
derselben
Verordnung
ist
die
Angabe
organoleptischer
Eigenschaften
nativer
Olivenöle
auf
dem
Etikett
nur
zulässig
,
wenn
sie
auf
den
Ergebnissen
einer
in
der
Verordnung
(
EWG
)
Nr
.
2568/91
der
Kommission
vom
11
.
Juli
1991
über
die
Merkmale
von
Olivenölen
und
Oliventresterölen
sowie
die
Verfahren
zu
ihrer
Bestimmung
vorgesehenen
Analysemethode
basiert
. [EU]
Under
Article
5(c)
of
that
Regulation
,
indications
of
organoleptic
properties
of
virgin
olive
oils
may
appear
on
the
labelling
only
if
they
are
based
on
the
results
of
a
method
of
analysis
provided
for
in
Commission
Regulation
(EEC)
No
2568/91
of
11
July
1991
on
the
characteristics
of
olive
oil
and
olive-residue
oil
and
on
the
relevant
methods
of
analysis
[3].
im
Falle
nativer
Olivenöle
,
dass
die
Nichterfüllung
des
Grenzwerts
auch
nur
eines
einzigen
Merkmals
eine
Umstufung
innerhalb
der
Kategorie
der
nativen
Olivenöle
zur
Folge
hat
. [EU]
for
virgin
olive
oils
,
if
at
least
one
of
these
limits
is
different
from
the
stated
values
,
the
category
of
the
oil
will
be
changed
,
although
they
will
still
be
classified
in
one
of
the
categories
of
virgin
olive
oil
.
Kochen
oder
Dämpfen
eines
organischen
Stoffs
,
um
Enzyme
nativer
Herkunft
zu
inaktivieren
,
Gewebe
aufzuweichen
und
Gerüche
zu
entfernen
;
der
Vorgang
wird
durch
Eintauchen
in
kaltes
Wasser
abgebrochen
[EU]
Process
consisting
of
heat
treatment
of
an
organic
substance
by
boiling
or
steaming
in
order
to
denature
natural
enzymes
,
soften
tissue
and
remove
raw
flavouring
and
followed
by
immersion
in
cold
water
to
halt
the
cooking
process
.
Qualität
und
Geschmack
unmittelbar
marktfähiger
nativer
Olivenöle
können
anbaubedingt
oder
infolge
lokaler
Extraktions-
oder
Verschnitttechniken
je
nach
geografischem
Ursprung
deutliche
Unterschiede
aufweisen
. [EU]
As
a
result
of
agricultural
traditions
and
local
extraction
and
blending
practices
directly
marketable
virgin
olive
oils
may
be
of
quite
different
taste
and
quality
depending
on
their
geographical
origin
.
Stellt
man
fest
,
dass
die
Enzyme
inhibiert
werden
,
so
wird
empfohlen
,
mittels
Zugabe
bekannter
Mengen
an
nativer
Stärke
einen
Faktor
für
den
Grad
der
Störung
zu
ermitteln
. [EU]
Where
an
inhibition
of
enzymes
occurs
,
it
is
advisable
to
apply
a
method
which
involves
the
addition
of
known
amounts
of
pure
starch
.
More results
The example sentences [G] were kindly provided by the
Goethe Institute
.
Sentences marked by [EU] derived from
DGT Multilingual Translation Memory
. The European Commission retains ownership of the copyright in the original data.
Search further for "nativer":
Synonyms
|
Proverbs, aphorisms, quotations
|
Wikipedia
|
verbformen.com: Word forms
|
Google: Web search
Synonyms / explanations
|
Proverbs, aphorisms, quotations
|
Wikipedia
|
Google: Web search
No guarantee of accuracy or completeness!
©TU Chemnitz, 2006-2024
Your feedback:
Your e-mail address for an answer:
Imprint
-
Privacy
[de]
Ad partners