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tolerant
exact
1 error
approximate
w/o phonetic transcr.
engl. phonetic transcr.
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yeas
yeas and nays
yeast
yeast bitter
yeast braid
yeast braids
yeast cellar
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ä
ö
ü
ß
134 results for
Yeast
Tip:
Search for more words (boolean OR):
word1, word2
German
English
Zunächst
legte
man
1516
mit
dem
Reinheitsgebot
fest
,
dass
nur
Gersten-
oder
Weizenmalz
,
Hopfen
,
Wasser
und
Hefe
ins
Bier
gehören
. [G]
In
1516
the
so-called
Reinheitsgebot
('purity
law'
)
came
into
force
prescribing
the
only
ingredients
that
beer
was
allowed
to
have:
barley
or
wheat
malt
,
hops
,
water
and
yeast
.
0–
;
–
;
Backhefen:
[EU]
0–
;
–
;
Baker's
yeast
:
90
± 1 g
der
Hefesuspension
(
Nummer
7.3)
abwiegen
. [EU]
Weigh
90
± 1 g
yeast
suspension
(7.3).
Abfälle
aus
der
Zubereitung
und
Verarbeitung
von
Obst
,
Gemüse
,
Getreide
,
Speiseölen
,
Kakao
,
Kaffee
,
Tee
und
Tabak
,
aus
der
Konservenherstellung
,
der
Herstellung
von
Hefe
und
Hefeextrakt
sowie
der
Zubereitung
und
Fermentierung
von
Melasse
[EU]
Wastes
from
fruit
,
vegetables
,
cereals
,
edible
oils
,
cocoa
,
coffee
,
tea
and
tobacco
preparation
and
processing
;
conserve
production
;
yeast
and
yeast
extract
production
,
molasses
preparation
and
fermentation
Aktive
Trockenhefe
"Saccharomyces
cerevisiae"
,
Typ
DHW-Hamburg-Wansbeck
,
oder
ein
Produkt
mit
den
gleichen
Eigenschaften
. [EU]
Active
dry
yeast
of
type
Saccharomyces
cerevisiae
DHW-Hamburg-Wansbeck
or
a
product
having
the
same
characteristics
.
Allgemeine
Vorschriften
für
die
Herstellung
ökologischer/biologischer
Hefe
[EU]
General
rules
on
the
production
of
organic
yeast
Am
23
.
September
2009
stellte
das
Unternehmen
Biothera
Incorporated
bei
der
zuständigen
Behörde
Irlands
einen
Antrag
auf
Genehmigung
des
Inverkehrbringens
von
Hefe-Beta-Glucanen
als
neuartige
Lebensmittelzutat
zur
Verwendung
in
verschiedenen
,
für
die
Allgemeinbevölkerung
bestimmten
Lebensmitteln
,
einschließlich
Getränken
,
sowie
in
Nahrungsergänzungsmitteln
und
Lebensmitteln
für
eine
besondere
Ernährung
mit
Ausnahme
von
Säuglingsanfangsnahrung
und
Folgenahrung
. [EU]
On
23
September
2009
the
company
Biothera
Incorporated
made
a
request
to
the
competent
authority
of
Ireland
to
place
yeast
beta-glucans
on
the
market
as
a
novel
food
ingredient
for
use
in
a
variety
of
foods
,
including
beverages
,
for
the
general
population
as
well
as
in
food
supplements
and
in
foods
for
particular
nutritional
uses
with
the
exception
of
infant
formulae
and
follow-on
formulae
.
Am
8.
April
2011
zog
die
EFSA
in
ihrem
"Scientific
Opinion
on
the
safety
of
'
Yeast
beta-glucans'
as
a
Novel
Food
ingredient"
(
Stellungnahme
zur
Sicherheit
von
"Hefe-Beta-Glucanen"
als
neuartige
Lebensmittelzutat
)
den
Schluss
,
dass
Hefe-Beta-Glucane
unter
den
angegebenen
Verwendungsbedingungen
sicher
sind
. [EU]
On
8
April
2011
,
EFSA
in
the
'Scientific
Opinion
on
the
safety
of
"
Yeast
beta-glucans"
as
a
novel
food
ingredient'
[2]
came
to
the
conclusion
that
yeast
beta-glucans
were
safe
under
the
proposed
conditions
of
use
.
Analysemethode:
Auszählung:
Plattengussverfahren
unter
Verwendung
eines
Hefeextrakt-Dextrose-Chloramphenicol-(
CGYE
)-Agars (
EN
15789
) [EU]
Method
of
analysis [1]Enumeration:
pour
plate
method
using
yeast
extract
dextrose
chloramphenicol
(CGYE)
agar
(EN
15789
)
AnalysemethodePlattengussverfahren
unter
Verwendung
eines
Hefeextrakt-Chloramphenicol-Agars
auf
Grundlage
des
Verfahrens
nach
ISO
7954
[EU]
Analytical
method
s [1]Pour
plate
method
using
a
chloramphenicol
yeast
extract
agar
based
on
the
ISO
7954
method
AnalysemethodenAuszählung:
Plattengussverfahren
unter
Verwendung
eines
Hefeextrakt-Dextrose-Chloramphenicol-(
CGYE
)-Agars -
EN
15789
[EU]
Analytical
method
s [1]Enumeration:
Pour
plate
method
using
a
yeast
extract
dextrose
chloramphenicol
(CGYE)
agar
-
EN
15789
.
Analysemethoden
Auszählung:
Plattengussverfahren
unter
Verwendung
eines
Hefeextrakt-Glucose-Chloramphenicol-Agars
[EU]
Analytical
method
s [1]Enumeration:
pour
plate
method
using
chloramphenicol
glucose
yeast
extract
agar
AnalysemethodenPlattengussverfahren
unter
Verwendung
eines
Hefeextrakt-Chloramphenicol-Agars
auf
Grundlage
des
Verfahrens
nach
ISO
7954
. [EU]
Analytical
method
s [1]Pour
plate
method
using
a
chloramphenicol
yeast
extract
agar
based
on
the
ISO
7954
method.
Andere
Hefen
,
lebend
(
einschließlich
Mutterhefen
) [EU]
Active
yeast
(excluding
bakers
yeast
)
Andere
Hefen
,
lebend
(
einschl
.
Mutterhefen
) [EU]
Active
yeast
(excluding
bakers'
yeast
)
Anschließend
werden
5
ml
Hefesuspension
(3.1)
zugefügt
. [EU]
Add
5
ml
of
yeast
suspension
(3.1)
and
homogenise
.
Auf
dieselbe
Weise
wird
ein
Blindversuch
mit
5
ml
Hefesuspension
(3.1)
ausgeführt
. [EU]
Carry
out
a
blank
test
in
the
same
way
with
5
ml
of
yeast
suspension
(3.1).
ausgewählte
Mutterhefen
(
Hefekulturen
) [EU]
Culture
yeast
ausgewählte
Mutterhefen
(
Hefekulturen
)––
der
Position3002
;
zubereitete
Backtriebmittel
in
Pulverform:
[EU]
Culture
yeast
–
;–
not
including
vaccines
of
heading
3002
);
prepared
baking
powders:
Auszählung:
Plattengussverfahren
unter
Verwendung
eines
Hefeextrakt-Glucose-Chloramphenicol-Agars
[EU]
Enumeration:
pour
plate
method
using
chloramphenicol
glucose
yeast
extract
agar
More results
The example sentences [G] were kindly provided by the
Goethe Institute
.
Sentences marked by [EU] derived from
DGT Multilingual Translation Memory
. The European Commission retains ownership of the copyright in the original data.
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