German | English | |
---|---|---|
Brot / Teig gehen lassen; Brot säuern (lassen) {v} | to leaven | |
säuernd | leavening | |
gesäuert | leavened | |
säuert | leavens | |
säuerte | leavened | |
ungesäuert | unleavened | |
etw. säuern {vt} | to sour sth.; to make sth. sour | |
säuernd | souring | |
gesäuert | soured | |
säuert | sours | |
säuerte | soured | |
säuern; ansäuern {vt} | to acidify | |
säuernd; ansäuernd | acidifying | |
gesäuert; angesäuert | acidified | |
säuert | acidifies | |
säuerte | acidified | |
etw. säuern; einlegen {vt} [cook.] (Gurken) | to pickle (cucumbers) | |
säuernd; einlegend | pickling | |
gesäuert; eingelegt | pickled | |
säuern {vi} | to turn sour; to go sour | |
säuernd | turning sour; going sour | |
gesäuert | turned sour; gone sour | |
etw. säuern {vt} [chem.] | to acidize; to acidise [Br.] sth. | |
säuernd | acidizing; acidising | |
gesäuert | acidized; acidised |