BEOLINGUS
Dictionary - TU Chemnitz

 German  English

Brot / Teig gehen lassen; Brot säuern (lassen) {v} to leaven

säuernd leavening

gesäuert leavened

säuert leavens

säuerte leavened

ungesäuert unleavened

etw. säuern {vt} to sour sth.; to make sth. sour

säuernd souring

gesäuert soured

säuert sours

säuerte soured

säuern; ansäuern {vt} to acidify

säuernd; ansäuernd acidifying

gesäuert; angesäuert acidified

säuert acidifies

säuerte acidified

etw. säuern; einlegen {vt} [cook.] (Gurken) [listen] to pickle (cucumbers) [listen]

säuernd; einlegend pickling

gesäuert; eingelegt pickled

säuern {vi} to turn sour; to go sour

säuernd turning sour; going sour

gesäuert turned sour; gone sour

etw. säuern {vt} [chem.] to acidize; to acidise [Br.] sth.

säuernd acidizing; acidising

gesäuert acidized; acidised